Αθάνατη Ελληνική Ψυχή, μην πέφτεις σε λήθαργο: Πολέμα!

  Η Ελένη Παππά γράφει στο Prasinoforos.gr με αφορμή την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και παράλληλα δίνει κουράγιο για την καθημερινή «μάχη» απέναντι στον κορονοϊό.

  Ένδοξη Διπλή Γιορτή η σημερινή! Γιορτάζουμε για τη θρησκεία μας, τη Χριστιανοσύνη αλλά παράλληλα τιμούμε με Δόξα, Τιμή και Υπερηφάνεια τους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μας χάρισαν με Ανδρεία την Ελευθερία πού απολαμβάνουμε σήμερα!

  Που να ήξερε ο Εθνικός μας ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός, ότι το ανατριχιαστικό ποίημα του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» θα χαρακτήριζε και την Ελλάδα του 2020! Η αλήθεια είναι πως ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε Εθνικό επίπεδο. Είμαστε Ελεύθεροι μεν, Πολιορκημένοι δε. Που είμαστε Πολιορκημένοι; Στα σπίτια μας.

  Πρωτόγνωρη 25η Μαρτίου ζούμε, δεν μπορούμε να βγούμε στους δρόμους να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας αλλά ούτε και να φουσκώσουμε από χαρά και υπερηφάνεια παρακολουθώντας την παρέλαση των παιδιών μας. Πρέπει να μείνουμε σπίτι! Σε τέτοιες στιγμές, αντί να εστιάσουμε στον εγκλεισμό και στην καταναγκαστική υποταγή, ας παραδειγματιστούμε από τα έργα των προγόνων μας και ας θέσουμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους ώστε να συνεχίσουμε το έργο τους. Ε

  ίναι δύσκολη συγκυρία για όλους μας, ναι! Όμως, είμαστε όλοι στις εστίες μας, στην ασφάλεια του σπιτιού μας,δεν μας ζητήθηκε να πεθάνουμε για την πατρίδα αλλά να μείνουμε μέσα για να μην πεθαίνει κανένας! Είμαστε όλοι σπίτι μας, με τους ανθρώπους μας με ένα κοινό στόχο: Να νικήσουμε, ναι να νικήσουμε! Μένουμε σπίτι δεν ακούμε συνεχώς; Γιατί άραγε όχι μείνε σπίτι; Επειδή όταν είμαστε Ενωμένοι, Δεμένοι με κοινή πορεία και στοχοθεσία, βγαίνουμε πάντοτε νικητές.

  Η μακραίωνη Ιστορία μας είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα. Μήπως είναι η ώρα να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση κι εμείς; Η αλήθεια είναι μέσα σε όλα, ότι θα γίνουμε η Ιστορία των επόμενων γενιών. Οπότε τι θέλουμε να γράφει η Ιστορία για την εποχή μας; Ότι υποκύψαμε σε έναν αόρατο εχθρό η ότι Όλοι μαζί, Συλλογικά και Υπεύθυνα εξήλθαμε από αυτή την δεινή κατάσταση Νικητές; Απλά διερωτώμαι! Κλείνοντας, λέμε και ξαναλέμε Αθάνατη Ελληνική Ψυχή σωστά; Μην την ψάχνεις έξω από εσένα: σε εμένα, σε κάποιον διάσημο η σε κάποιον άλλο: Είναι πάντα μέσα σου, μέσα μου, μέσα μας ! Μην την αφήνεις να κοιμάται! Η Αθάνατη Ελληνική Ψυχή θα ζει αιώνια, ας τοποθετήσουμε κι εμείς το λιθαράκι μας σε αυτή την διαιώνιση!

  Χρόνια πολλά Ελλάδα μας που δε γονατίζεις πουθενά παρά μόνο στο ματωμένο λάβαρο σου, τη γαλανόλευκη σημαία μας! Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω το Έθνος μας!

  Ελένη Παππά

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »