Αυγενάκης για ΟΑΚΑ: «Στο γηπεδικό κομμάτι είμαστε υπέρ, όχι όμως στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού»

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά σε συνέντευξη στο «gazzetta».

  Αποσπάσματα από όσα είπε:

  Με τον Παναθηναϊκό και το κλειστό του ΟΑΚΑ σε ποιο σημείο βρισκόμαστε;

  «Ξεκαθαρίζω, σε ό,τι αφορά το γηπεδικό κομμάτι είμαστε απολύτως ξεκάθαρα υπέρ. Δεν το συζητώ. Δεν υπάρχει καμία δεύτερη ανάγνωση και όποιοι κάνουν δεύτερες αναγνώσεις νομίζω κάνουν λάθος, σφάλλουν. Αυτό ξέρω. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα που έχει ζητήσει ο Παναθηναϊκός ή για να το πω πιο σωστά, που έχει απαιτήσει ο Παναθηναϊκός, είτε το πάρκινγκ με τους όρους και με το πνεύμα που διαβάζει και ερμηνεύει τη διάταξη…»

  Γιατί ήταν στο νόμο το πάρκινγκ από πριν, σωστά;

  «Επαναλαμβάνω, βεβαίως. Επαναλαμβάνω ότι η διάταξη είναι συγκεκριμένη και πρέπει να ακολουθήσει μια σύμβαση, η οποία πρέπει να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ για να εφαρμοστεί. Η σύμβαση αυτή εκ των πραγμάτων πρέπει να εμπεριέχει τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή αυτού που περιγράφει η διάταξη. Είναι η δευτερογενής νομοθεσία. Εκεί λοιπόν υπάρχει μια παράφραση, μια υπερβολή, μια λάθος προσέγγιση, μια αποκλειστική νοοτροπία. Η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τη διοίκηση, δεδομένου ότι δεν μπορεί να αποκοπεί καμία ζωτική εγκατάσταση όπως το πάρκινγκ 5 από την υπόλοιπη λειτουργία του υπόλοιπου Ολυμπιακού Σταδίου που έχει κι άλλες εγκαταστάσεις: τένις, ποδόσφαιρο, δώδεκα κολυμβητήρια, ποδηλατοδρόμιο και τα λοιπά και τα λοιπά.

  Αλλά μέσα μου, ελπίζω και είμαι βέβαιος, ότι στο τέλος αυτή η διαδικασία της συνεννόησης, αν και ψιλοδύσκολη, θα καταλήξει σε αποτέλεσμα. Έχω μια αισιοδοξία, το θέλουμε. Αλλά με όρους διαφάνειας. Και προσέξτε: Με όρους όπου, εφόσον καταλήξουμε, θα διασφαλίζουν και την πλευρά του Ολυμπιακού Σταδίου αλλά και την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός γιατί σήμερα είμαστε, αύριο δεν θα είμαστε. Άρα λοιπόν πρέπει όλοι να είμαστε κατοχυρωμένοι και κυρίως να υπάρχει μια διαφάνεια. Ξέρω όμως ότι και το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ερωτήματα, απορίες για όλον αυτόν τον χρόνο παραχώρησης. Δηλαδή υπάρχουν ζητηματάκια τα οποία δεν απαντώνται, ούτε φυσικά μπαίνω στη διαδικασία του δημόσιου διαλόγου για τέτοιας φύσεως ζητήματα. Προσπαθώ με σωστό, αξιόπιστο τρόπο να τα διαχειριστώ μαζί με τους συνεργάτες μου και μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ ώστε εφόσον καταλήξουμε, που ελπίζω κι εύχομαι σύντομα, να είναι απολύτως διασφαλισμένη όλη αυτή η συνεργασία.

  Να θυμίσω ότι το έχουμε κάνει και με την ΚΑΕ ΑΕΚ στα Λιόσια και το κάναμε και πολύ άμεσα. Δηλαδή κι εκεί υπήρξε μια διαδικασία που τραβούσε χρόνια, που έλεγαν, έλεγαν… Μπήκαμε και ήταν κι εκεί μια Ολυμπιακή εγκατάσταση απολύτως παρατημένη στο χρόνο και στην αναρχία. Το θυμάστε, το ξέρετε».

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια