Αυλωνίτης: «Ήθελα να βοηθήσω στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού – Ζούσαμε καταστάσεις που δεν ξέρει ο κόσμος»

Ο Τάσος Αυλωνίτης παραχώρησε συνέντευξη στο «Sport 24» και μεταξύ άλλων μίλησε για το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό (2017-18), τις δυσκολίες που υπήρχαν και για το γεγονός ότι έπαιξε στους δύο «αιώνιους».

Αποσπάσματα από όσα είπε ο Έλληνας αμυντικός:

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Προτεραιότητά μου ήταν το εξωτερικό, γιατί έβλεπα ότι περνάει η μπογιά μου, ο Ολυμπιακός είχε φτιάξει το όνομά μου. Όμως λόγω και του χειρουργείου μου, αλλά και των λίγων παιχνιδιών στη Χαρτς δεν μπορούσα να βρω ομάδα. Στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου είχα μιλήσει με τον κ. Ουζουνίδη, ο οποίος με επέλεξε και τον ευχαριστώ.

Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς όταν δεν έχεις κάνει προετοιμασία. Έκανα κάποια παιχνίδια, όμως τέλη Μάρτη ήρθε ξανά το ενδιαφέρον της Στουρμ Γκρατς και επέλεξα να φύγω για έναν περιβάλλον πιο φιλικό για μένα. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό. Ζούσαμε καταστάσεις που δεν ξέρει ο κόσμος και για κάποιους δεν ήταν σωστή απόφαση να φύγω από τους “πρασίνους”. Τελικά ακολούθησαν δύο εξαιρετικές σεζόν στην Αυστρία».

Για τις δυσκολίες στο «Τριφύλλι»: «Ο κ. Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να βάλουν πλάτη για τον Παναθηναϊκό, παλεύαμε κάθε μέρα. Υπήρχαν απλήρωτοι παίκτες και προσωπικό. Ο Κουρμπέλης και ο προπονητής μας έλεγαν πως έπρεπε να βγει ο Παναθηναϊκός από τη δύσκολη θέση. Έβγαλαν το μάξιμουμ και η ομάδα επιβίωσε και εν τέλει έχει πάρει μία καλή πορεία. Έτσι, φέτος με έναν καλό προπονητή όπως ο Γιοβάνοβιτς δείχνει πως μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Όταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα, τότε ανεβαίνει το level. Δεν βγαίνει υγεία όταν υπάρχει μονοτονία».

Για το γεγονός ότι έπαιξε στους δύο «αιώνιους»: «Ίσως ήμουν από τους λίγους που δεν έχουν ακούσει αρνητικά σχόλια. Αγαπήθηκα πάρα πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αναγνώρισε ότι τα έδινα όλα στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά δεν ήταν άμεση η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ήξερε ότι ήθελα να βοηθήσω, να βάλω το λιθαράκι μου για να αναγεννηθεί.

Η συμβολή μου δεν ήταν όπως άλλων ποδοσφαιριστών, αλλά προσπάθησα να δώσω τα μέγιστα. Εάν ρωτήσεις τους οπαδούς των δύο ομάδων, δεν θα πουν αρνητικά σχόλια. Έχω κρατήσει σχέσεις και με ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και από τον Παναθηναϊκό. Θέλω να πιστεύω ότι έχω ένα καθαρό πρόσωπο στον αθλητισμό και όταν είσαι καθαρός αναγνωρίζεται αυτό. Δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι, δεν υποσχέθηκα πράγματα, μόνο ότι θα έδινα το 100% και ο κόσμος κρατάει αυτό και δεν έχει να πει κάτι αρνητικό για εμένα».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.