Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που βάζει κάθε χρόνο χρήματα στον Παναθηναϊκό

Ένα από τα πιο ηχηρά σημεία της μεγάλης συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου ήταν η αποκάλυψή του σχετικά με τους υποτιθέμενους «επενδυτές» που κατά καιρούς ακούγονται γύρω από τον Παναθηναϊκό.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλησε να βάλει τέλος στη φημολογία και να μιλήσει με αριθμούς, ξεκαθαρίζοντας ποια είναι η πραγματική οικονομική πραγματικότητα του συλλόγου.
Ρενάτο Σάντσες: Ο Μπενίτεθ του δείχνει την… πόρτα της εξόδου
Η αποκάλυψη Αλαφούζου για τον μοναδικό επιχειρηματία που βοηθά οικονομικά
Όταν ρωτήθηκε για τους ανθρώπους που στήριξαν οικονομικά τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε: «Υπάρχει μόνο ένας επιχειρηματίας που μας έδωσε κάποτε 1 εκατ. ευρώ και συμβάλλει κάθε χρόνο με χορηγίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και είναι ο μοναδικός που έχει κάνει κάτι».
Η δήλωση αυτή άνοιξε αμέσως συζήτηση για το ποιος είναι ο άνθρωπος που στηρίζει σταθερά και ουσιαστικά τον σύλλογο, μακριά από τη δημοσιότητα και χωρίς να αναζητά κεφάλαια προβολής.
Ο επιχειρηματίας για τον οποίο μίλησε ο Αλαφούζος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού επιχειρείν. Η παρουσία του στον χώρο των τροφίμων είναι όχι απλώς καθοριστική, αλλά παγκόσμιας κλίμακας.
Ο Θεοδωρόπουλος υπήρξε δημιουργός και βασικός μέτοχος της Chipita, της εταιρείας πίσω από τα πασίγνωστα προϊόντα 7Days, την οποία ανέπτυξε εντυπωσιακά σε διεθνές επίπεδο. Υπό τη διοίκησή του δημιουργήθηκαν μονάδες παραγωγής σε πολλές χώρες, ενώ η Chipita εξελίχθηκε σε brand με παγκόσμια αναγνώριση.
Μετά τη μεγάλη συμφωνία και συγχώνευση της Chipita με τη Mondelez, ο Θεοδωρόπουλος δεν αποσύρθηκε από τον επιχειρηματικό χώρο. Αντίθετα, εξακολουθεί να έχει ενεργή παρουσία μέσω επενδυτικών σχημάτων στον χώρο των τροφίμων και του logistics, ενώ συμμετέχει και στη διοίκηση σημαντικών βιομηχανικών και επιχειρηματικών φορέων.
Δες όλα τα νέα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο και όλες οι τελευταίες ειδήσεις του «τριφυλλιού»!
Διαβάστε επίσης…
- Αμυντικό πρόβλημα και ήττα στο Μιλάνο
- Στο ΟΑΚΑ Αλαφούζος και Βαρδινογιάννης! (pics)
- Μπακασέτας: Ο λόγος για τον οποίος ο Μπενίτεθ τον άφησε εκτός ενδεκάδας
- «Πρασίνισε» το Μιλάνο: Βροντερό παρών από τον κόσμο του Παναθηναϊκού! (pics+vid)
- «Πράσινος» πρωταθλητής Ελλάδας μετά τα 70s






