Μπακογιάννης: «Έχουμε ένα βουνό μπροστά μας – Να τρέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι διαδικασίες»!

  Για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της Διπλής Ανάπλασης αλλά και της τήρησης των καταλυτικών ημερομηνιών μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

  Ο Δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε ότι είναι αισιόδοξος για την έκβαση του έργου απαντώντας στις, σφοδρές, αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ και άλλο μικρότεροι συνδυασμοί κράτησαν επιφυλακτική στάση για την Διπλή Ανάπλαση ενώ μάλιστα κάποιοι ζήτησαν ακόμα και να συζητηθεί το θέμα σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα οι μεγαλύτεροι συνδυασμοί όπως του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι συμφωνούν με το έργο όμως περιμένουν να διαβάσουν το MoU που υπογράφηκε.

  Αναλυτικά παρακάτω όσα είπε ο Κώστας Μπακογίαννης:

  «Μιλάμε για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό, ένα έργο εξαιρετικά πολύπλοκο, που έχει δρόμο ακόμα. Κανείς δεν έχει πανηγυρίσει. Έχουμε συναίσθηση του τι έρχεται. Ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε μαζί με όλους τους παράγοντες του έργου. Αναφέρομαι στην ΠΑΕ, στον Ερασιτέχνη και στους υπόλοιπους φορείς. Θα σας αποσταλεί το μνημόνιο συναντίληψης. Υποθέτω ότι δεν αμφισβητείτε την αλήθεια αυτών που λέω. Δεν κρύβεται κανένας κορμοράνος πίσω από το μνημόνιο, οπότε όλα θα πάνε καλά.

  Έτσι όπως ακούω τις τοποθετήσεις σας, μου σχηματίζεται η εντύπωση πως κάποιοι δεν θα ήθελαν καν να συζητηθεί το θέμα. Ούτε σε 6 μήνες ούτε σε δύο χρόνια. Κάποιοι ήθελαν να διαιωνιστεί για διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι επειδή θέλουν να δικαιολογήσουν το ότι δεν έγινε επί ημερών τους. Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά και υπεύθυνα.

  Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες έχουν χορτάσει από υποσχέσεις. Είναι ένα έργο σημαντικό για όλη την πόλη. Όχι μόνο για τους Παναθηναϊκούς. Θα αποστείλουμε το μνημόνιο και όποτε οι παρατάξεις είναι έτοιμες το συζητάμε αναλυτικά. Θα χρειαστεί να μιλήσουμε για αυτό ξανά. Είναι ένα έργο πολύ δυναμικό.

  Να πούμε τι κάναμε πριν μερικές μέρες. Υπογράψαμε ένα μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας. Ο Δήμος Αθηναίων, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΑΕΠ Ελαιώνα, που είναι η Alpha Bank και Η Τράπεζα Πειραιώς. Το μνημόνιο το έχει υπογράψει και ο Υπουργός Ανάπτυξης.

  Στη θέση του σημερινού γηπέδου του ΠΑΟ θα υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος 18 στρεμμάτων. Ένα ελεύθερο πάρκινγκ ως 700 θέσεων, ένα μουσείο και εντευκτήριο. Στο Βοτανικό προβλέπει ένα γήπεδο έως 40.000 θέσεων (UEFA 4 αστέρων). Αθλητικές εγκαταστάσεις 7.000 μ. με κλειστό και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων. Ταυτόχρονα επρόκειτο να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία έργα υποδομών.

  Έχουμε κάνει ένα πρώτο υπολογισμό και έχουμε υπολογίσει ότι το συγκεκριμένο έργο στον Ελαιώνα θα πυροδοτήσει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται στα 163 εκατ. ευρώ. Το ίδιο το γήπεδο υπολογίζεται στα 72. εκατ. ευρώ. Την ευθύνη της χρηματοδότησης αναλαμβάνει το ελληνικό δημόσιο. Τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και του Δήμου θα τις καλύψουν οι ιδιώτες που εμπλέκονται στο έργο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει τονίσει ότι αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα και εργαλεία για το γήπεδο μπάσκετ, το οποίο θα φτιαχτεί σε όμορο οικόπεδο μέχρι και 300 μ. μακριά από το γήπεδο. Τα έργα πρέπει να δημοπρατηθούν εντός του 20-21, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες όσο πιο γρήγορα γίνεται».

  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.