Βόβορας: «Με ενέργεια και μαχητικότητα κόντρα στον Ολυμπιακό»

Σύνθημα νίκης από τον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος τόνισε πως άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο θα πρέπει να δείξουν ενέργεια και μαχητικότητα για να φτάσουν στη νίκη.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στην Media Day της ομάδας τόνισε: 

«Είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια εμπειρία. Έχει 2 από τους καλύτερους παίκτες στα γκαρντ και τον παράγοντα του άδειου γηπέδου, μέσα από την ενέργεια και την μαχητικότητα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Για τους τραυματισμούς στην περιφέρεια:

«Το πιο δύσκολο είναι πως παίξαμε με 2 πόιντ γκαρντ με Χίμκι και τώρα θα παίξουμε με διαφορετικά γκαρντ. Μέσα από τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε. Ο Λευτέρης έκανε εξαιρετική δουλειά στο προηγούμενο παιχνίδι. Με 2 διαφορετικά γκαρντ θα κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν το παιχνίδι. Η τακτική ίσως βρεθεί σε δεύτερο ρόλο». 

Για την προετοιμασία ενόψει ντέρμπι:

«Μέχρι τώρα έχουμε καλή προετοιμασία. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τον Σάικς. Η ομάδα θα είναι έτοιμη και όλοι θα παλέψουμε για να φτάσουμε στη νίκη που όλοι παλεύουμε για αυτό τον σκοπό».

Για τον Σάικς:

«Ήταν μια προσθήκη που την κάναμε τελευταία στιγμή. Ήταν σημαντικό πως ήταν στην Αθήνα. Μας έχει κάνει εντύπωση η θετικότητα και το πόσο προσαρμόστηκε». 

Για τον Ουάιτ και αν θα είναι στην 12άδα:

«Ο Ουάιτ έκανε μεγάλο μέρος της προπόνησης. Θεωρώ πως και ο Ουάιτ και ο Ρος αν δεν βγάλουν προβλήματα θα είναι στην 12άδα». 

Για την κατάσταση των δύο ομάδων πριν το ντέρμπι:

 «Αυτά τα ντέρμπι δεν έχουν σημασία η κατάσταση. Είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Μικρές λεπτομέρειες, ένας παίκτης με 2 συνεχόμενα σουτ ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα»

Για τον Σαντ Ρος:

«Είναι ένα παιδί που χτύπησε 4 Σεπτέμβρη και παίζει σε μια ιδιαίτερη θέση, είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Έχει κάποια στοιχεία που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και με αυτό το σκοπό πρέπει να μπει. Με συνεργασία να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Για την ενέργεια του Παναθηναϊκού:

«Η δύναμη του πάγου και στην Χίμιι ήμασταν σε κάθε κατοχή είχαμε μαχητικότητα. Και στην αποστολή υπήρχε επιθυμία για νίκη και το ίδιο πρέπει να γίνει και αύριο. Είμαστε μια ομάδα και πρέπει να το δείξουμε και αύριο μέσα από τον πάγκο και να βοηθήσουμε» 

Για τη νίκη κόντρα στην Χίμκι στη Μόσχα που ήρθε κόντρα στα προγνωστικά: 

«Ήταν η πρεμιέρα. Ήταν μια Euroleague που θα παρουσιαστούν πολλές καταστάσεις που θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Αυτό που έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας είναι να βγάζουμε μαχητικότητα. Παρουσιαστήκαμε καλά. Πήραμε μια σημαντική νίκη, αλλά αύριο είναι ένα τελείως διαφορετικό ντέρμπι».