Βόμβα: Έρχονται οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη – Έτοιμη η χρηματοδότηση 150-200 εκατ.ευρώ στον Βοτανικό!

  Είναι πολύ κοντά πλέον, πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο, ο Δήμαρχος της Αθήνας να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού, αφού θα ανακοινώσει τη δημιουργία του μεγάλου πρότζεκτ στο οποίο θα περιλαμβάνεται ΚΑΙ κατασκευή γηπέδου μπάσκετ εκτός του υπάρχοντος Προεδρικού Διατάγματος.

  Το καλοκαίρι «έκλεισε» τυπικά χθες, όμως οι ελπίδες του Παναθηναϊκού δεν χάθηκαν. Το αντίθετο. Σύμφωνα με απόλυτα ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες, συγκεκριμένα από ΠΗΓΕΣ του ΔΗΜΟΥ της Αθήνας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο, ο κ. Μπακογιάννης θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του που θα κάνουν ευτυχισμένους τους φίλους του Παναθηναϊκού.

  Και αυτό γιατί θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός τεράστιου έργου, μιας Παναθηναϊκής Κυψέλης, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα όσα έχει ζητήσει το τριφύλλι: δηλαδή ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδα-εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά ΚΑΙ γήπεδο μπάσκετ.

  Ένα πολύ μεγάλο έργο για την Αθήνα, η «Διπλή Ανάπλαση», το κόστος του οποίου θα ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσει κοντά στα 200 εκατ. ευρώ! Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πηγές χρηματοδότησης έχουν ΒΡΕΘΕΙ καθώς και ότι το έργο έχει θωρακιστεί νομικά αφού η απόφαση του κ. Μπακογιάννη και της ομάδας του είναι ότι δεν πρέπει επ΄ουδενί να πειραχθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Άρα είναι προφανές ότι το γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευαστεί εκτός ΠΔ. Με δυο λόγια έχουν καταλήξει σε λύση ΠΔplus!

  Το δημοσίευμα αναλυτικά αναφέρει:

  «Πάμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά όλα όσα συγκεντρώσαμε. Επαναλαμβάνω καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι αυτά προέρχονται από ΠΗΓΕΣ του Δήμου της Αθήνας, δηλαδή από ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη και γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες καθώς και όσα έρχονται.

  Όλο το καλοκαίρι μια πολύ μεγάλη ομάδα ανθρώπων δούλεψε –και δουλεύει- εντατικά για να δέσει το πρότζεκτ. Όχι μόνο τεχνικά, πολεοδομικά αλλά και χρηματοδοτικά. Η ομάδα του κ. Μπακογιάννη είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία.

  Ο Δήμαρχος της Αθήνας θέλει προτού ανακοινώσει οτιδήποτε να έχει δέσει το έργο 1000%. Δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό. Όταν θα είναι έτοιμος θα το πράξει. Δεν αποκλείεται δηλαδή αυτό να συμβεί και μέσα στον Σεπτέμβριο. Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο ακόμη για να ολοκληρώσει η ομάδα τη δουλειά της.

  Έχουν βρεθεί τα λεφτά για την υλοποίηση του έργου. Πρέπει όμως να «δεθεί» 100% με ένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει μόνο ένα ταμείο. Όταν δηλαδή τραβάς χρήματα από πολλά ταμεία είτε ευρωπαϊκά είτε εθνικά είτε διαφόρων υπουργείων. Με δυο λόγια στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μία μίξη χρηματοδοτικών πηγών.

  Το κόστος του έργου θα ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ. Σωστότερα 150-200 εκατ. ευρώ.

  Η προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος είναι να παρουσιάσει ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο θα καλύπτει τα αιτήματα του Παναθηναϊκού.

  Σχετικά με το γήπεδο μπάσκετ: Η μεγάλη μας δύναμη είναι το Προεδρικό Διάταγμα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον ώριμα έργα στην Επικράτεια και όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το ατού δεν πρέπει να το απολέσουμε. Άρα το γήπεδο μπάσκετ θα κατασκευασθεί εκτός Προεδρικού Διατάγματος, σε όμορο οικόπεδο…

  Τέλος λίγη υπομονή ζητούνε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού καθώς ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης θα απαντήσει σε όλα σχετικά με το μεγάλο αυτό πρότζεκτ».

  Πηγή: SDNA.gr

  sofa offers
  Loading...
  Translate »