• Friday, September 20, 2019

Δεμένα τα χέρια του Παναθηναϊκού για Μολέδο!

Mε δεμένα χέρια είναι ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση του Ροντρίγκο Μολέδο παρότι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός δεν κατέθεσε προσφυγή για την ελευθερία του.

Κι αυτό διότι η συμφωνία του Μολέδο με την Ιντερνασιονάλ (από τώρα) για το καλοκαίρι έχει «εγκλωβίσει» κάθε προσπάθεια πώλησής του από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπορεί να ελπίζει πλέον μόνο σε εξάμηνο δανεισμό του και κάποιο χρηματικό όφελος από το ενδεχόμενο «ενοίκιό» του μέχρι το καλοκαίρι! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους.

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε τον Μολέδο με το που επέστρεψε στην Αθήνα από τη Βραζιλία για τις γιορτές, ότι έχει στη διάθεσή του δύο επίσημες προτάσεις από τουρκικές ομάδες, της τάξεως των 500.000 και 600.000 ευρώ.

Ο Μολέδο απάντησε ότι δεν συζητάει καν και επαναλάμβανε μονότονα «το καλοκαίρι θα επιστρέψω στην Ιντερνασιονάλ, με την οποία έχω συμφωνήσει από τώρα».

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την τιμή αγοράς του στις 800.000 ευρώ μαζί με δύο παίκτες πληρωμένους (Κάτσε, Κωνσταντινίδη) ως έμψυχα ανταλλάγματα. Ο,ως ο Μολέδο επανέλαβε σε όλους τους εμπλεκόμενους το ίδιο τροπάριο.

«Το καλοκαίρι θα επιστρέψω στην Ιντερνασιονάλ κι έχω ήδη υπογράψει». Σχεδόν ταυτόχρονα με την επιστροφή του Μολέδο στο Κορωπί, η Ιντερνασιονάλ έστειλε εκπρόσωπό της στην Αθήνα και αυτός συναντήθηκε με τον Παναθηναϊκό.

Υποστήριξε ότι υπάρχουν έγγραφα με την υπογραφή της συμφωνίας του Μολέδο με την Ιντερνασιονάλ από 1/6/2018 (όπως είχε το δικαίωμα να πράξει από 1/1/2018) και ταυτόχρονα ζήτησε από το τριφύλλι να διαπραγματευτεί για να αποκτήσει τον Μολέδο «εδώ και τώρα».

Χωρίς, όμως, να δώσει χρήματα για την αγορά του στον Παναθηναϊκό, παρά μόνο τη δυνατότητα να διαλέξει έναν παίκτη (πληρωμένο από την Ιντερνασιονάλ) ως δανεικό για έξι μήνες, μέσω μίας σχετικής λίστας.

Η πρόταση αυτή ήταν καταδικασμένη να αποτύχει καθώς ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα την απέρριπτε, πλην όμως είχε ένα θεωρητικό υπόβαθρο. Τη συμφωνία της με τον Μολέδο για το καλοκαίρι και ότι η Ιντερνασιονάλ έχει κρατήσει το 25% των δικαιωμάτων του.

Πριν από δύο χρόνια, άλλωστε, τον Γενάρη του 2016, ο Παναθηναϊκός έψαχνε να καλύψει το κενό του τραυματία, Σέρχιο Σάντσεθ, στο διάβα του βρέθηκε ο Μολέδο απ’ το παράθυρο και τον απέκτησε τσάμπα.

Για την ακρίβεια ο Παναθηναϊκός απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του. Το δεύτερο 50% το διατήρησε η Ιντερνασιονάλ από κοινού με το γραφείο μάνατζερ του Μολέδο (που έχει άριστες σχέσεις και σαφή επιρροή στην Ιντερνασιονάλ), σπασμένο στα δύο (από 25%).

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι τα ποσοστά αυτά και το 50% του Παναθηναϊκού επηρεάζουν σαφώς όλα τα ενδεχόμενα «deal» πώλησης του Μολέδο, πλην της Ιντερνασιονάλ και ενδεχόμενων δανεισμών.

Εάν για παράδειγμα ολοκληρωνόταν η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, από τις 800.000 ευρώ, οι 400.000 ευρώ θα πήγαιναν αποκλειστικά στο ταμείο του τριφυλλιού.

Μετά τη συμφωνία, τις ιδιαίτερες σχέσεις και την υπογραφή του Μολέδο για το καλοκαίρι με τους Βραζιλιάνους, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τον πωλήσει.

Μπορεί μόνο να διαπραγματευτεί το που θα πάει ο Μολέδο στο εξάμηνο διάστημα Γενάρης-Ιούνης. Κι αυτό με ανύπαρκτα πλεονεκτήματα ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.

Οι επιλογές, ουσιαστικά, είναι ελάχιστες και το όφελος ακόμα μικρότερο. Είτε θα ενδώσει στην πίεση της Ιντερνασιονάλ παίρνοντας π.χ. 100.000 ευρώ ή απλώς… γλιτώνοντας το συμβόλαιο του Μολέδο και λογικά κάποια απ’ τα χρωστούμενα. Είτε θα διαπραγματευτεί έναν εξάμηνο δανεισμό με «ενοίκιο» (200-300.000 ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων) μέχρι το καλοκαίρι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός από την Ιντερνασιονάλ. Αυτές μπορεί να είναι οι δύο ομάδες από την Τουρκία, ο ΠΑΟΚ, ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να προκύψει, με τον οποίο όμως θα πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να συμφωνήσει ο ίδιος Μολέδο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μολέδο δεν συζητά καν με τους Τούρκους, η Ιντερνασιονάλ επιμένει και δεν το βάζει κάτω, όπως και ο ΠΑΟΚ, ο τεχνικός διευθυντής του οποίου, Ρίνους Μίχελς, έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο το πρωί της Τετάρτης για το θέμα Μολέδο που είναι σύνθετο και μοιάζει με σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες.

Πηγή: sdna.gr

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.