«Δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα ανανέωσης του Ζαγαρίτη»

  Καθοριστικές είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες όσον αφορά την οριστική έκβαση της επέκτασης συμβολαίου του Βασίλη Ζαγαρίτη στον Παναθηναϊκό.

  Σύμφωνα με το SDNA.gr, η προεργασία δεν έχει φτάσει ακόμα σε φάση υλοποίησης και το μόνο «χειροπιαστό» δεδομένο, είναι ότι ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, είχε εκφράσει στον ατζέντη του ποδοσφαιριστή Πολ Κουτσολιάκο, την επιθυμία του συλλόγου να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ζαγαρίτη. 

  Αυτό είχε συμβεί πριν τα δύο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και μετά την ολόθερμη εισήγηση του Λάζλο Μπόλονι για την παραμονή του. 

  Εκτοτε το θέμα δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόοδο και δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά, με συνέπεια την παρούσα χρονική στιγμή να μην υφίστανται ενδείξεις επικείμενης συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του «τριφυλλιού» από τη στιγμή που το υπάρχον συμβόλαιο του παίκτη εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. 

  Ταυτόχρονα, είναι απολύτως φυσιολογικό, με βάση τις φετινές εμφανίσεις του 19χρονου αριστερού μπακ, αλλά και το γεγονός ότι από την 1η Γενάρη μπορεί να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος σε όποια ομάδα επιθυμεί, να εμφανίζονται μνηστήρες για την απόκτησή του τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και δη από πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Αυστρίας με τα οποία ο ατζέντης του δραστηριοποιείται επί σειρά ετών. 

  Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο παίκτης έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να παραμείνει στο σύλλογο στον οποίο μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και περιμένει την επίσημη οικονομική πρόταση που θα του κατατεθεί για να πάρει την οριστική του απόφαση.  

  Οπως και να έχει τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και μέχρι το τέλος του μήνα το τοπίο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει.