Δώνης: «Δεν συμφωνώ με τις πέντε αλλαγές»

Αρνητικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης για τις σκέψεις που υπάρχουν στην FIFA για πέντε αλλαγές ανά αναμέτρηση λόγω κορωνοϊού.

Μιλώντας στα «Νέα», ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο 24ωρο που προβλέπουν να επιτρέπονται πέντε αλλαγές και τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα χαλάει τον ρυθμό του αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Αρχικά, εκτιμώ ότι πρόκειται για κάτι που συζητάμε λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε όλοι. Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο, αν φυσικά εγκριθεί το σενάριο για πέντε αλλαγές. Έχω την εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει ώστε οι προπονητές να έχουν αυτή τη στιγμή και όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους. Υπάρχει αποχή, οι παίκτες θα θελήσουν ξεκούραση, οι αγώνες θα είναι συνεχείς», ανέφερε ο Γιώργος Δώνης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: 

«Το σημαντικό κομμάτι είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Σκεφθείτε αν γίνονται τόσες αλλαγές πόσο άσχημα θα επηρεαστεί ο ρυθμός. Δεν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω και αν εγκριθεί. Θα δώσω ένα παράδειγμα: στα καλοκαιρινά ματς προετοιμασίας κάνουμε στο ημίχρονο πολλές αλλαγές, πέντε ή έξι. Σύνολο δέκα από τις δύο ομάδες! Δεν χάνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό η ομοιογένεια, δεν πέφτει ο ρυθμός; Είναι επόμενο. Το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο». Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ για υποβιβασμό «Αντιαθλητικά,
ανήθικα και
διεθφαρμένα» ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ