Δημιούργημα του Μπόλονι και ο Ραφαέλ Βαράν!

  Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει μια ιδιαίτερη έφεση στην ανάδειξη ταλέντων και αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο.

  Τον Φεβρουάριο του 2010 ο Ρουμάνος τεχνικός παραιτήθηκε από την Σταντάρ Λιέγης με προορισμό τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αλ Γουάντα. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε την Λανς αντικαθιστώντας τον Ζαν Γκι Βαλέμ με σκοπό να την ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

  Η ικανότητά του να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές φάνηκε και στην Λανς, όπως και στην Σπόρτιγκ μερικά χρόνια πιο πριν αναδεικνύοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην Λανς χρησιμοποίησε σταθερά ένα άλλο ανερχόμενο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή την φορά ο λόγος για τον Ραφαέλ Βαράν που τότε ήταν μόλις 18 χρονών και είχε λιγοστές συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

  Την σεζόν στην οποία αγωνίστηκε υπό την καθοδήγηση του Μπόλονι ο Γάλλος στόπερ αγωνίστηκε σε 23 ματς. Αυτά ήταν αρκετά ώστε να τον δει και να εντυπωσιαστεί από αυτόν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο θρυλικός μέσος της Ρεάλ που τότε δεν βρισκόταν στην ομάδα της Μαδρίτης τον πρότεινε στον Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πει το ναι. Κάπως έτσι οι «μερένχες» ξόδεψαν 10 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.

  sofa offers
  Loading...
  Translate »