• Tuesday, August 20, 2019

Διαμαντίδη, έχω ένα λόγο παραπάνω να σε θαυμάζω!

Ο Δημήτρης Δημόπουλος συνειδητοποιεί ότι ο αγωνιστικός χρόνος που έχει απομείνει στον Δημήτρη Διαμαντίδη είναι κάθε μέρα και λιγότερος. Έτσι, αποφασίζει να γράψει το συγκεκριμένο άρθρο, μέσα στο οποίο χωρίς καμία υπερβολή βρίσκει ένα παραπάνω λόγο να θαυμάσει τον αρχηγό.

Ήρθε στον Παναθηναϊκό στα 24 χρόνια ζωής του. Μέχρι τότε έπαιζε στον Ηρακλή και η πορεία του δεν ήταν τόσο λαμπερή. Αργότερα και με τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράβοντιτς, έμελε να γινόταν ένα από τα πιο πολύτιμα και σημαντικά γρανάζια της μηχανής που λέγεται Panathinaikos BC κι που σάρωνε για 13 ολόκληρα χρόνια όποιο τρόπαιο βρισκόταν στο δρόμο του. Όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από γνωστά και πάνω-κάτω όλοι έχουμε γράψει για το μεγαλείο του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ενός ανθρώπου που χάρισε απίστευτες στιγμές σε όλους τους φιλάθλους του μπάσκετ και που ουσιαστικά ήταν ο συνεχιστής του Νίκου Γκάλη για να παραμείνει το άθλημα σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας.

Αναμφίβολα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, γνώρισε το μπάσκετ και το αγάπησε μέσω της μεγάλης γενιάς του Νίκου Γκάλη, του Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά και γενικά εκείνης της μεγάλης εθνικής Ελλάδος. Ο ίδιος «κόλλησε το μικρόβιο» της πορτοκαλή σπυριάρας μπάλας και ανέλαβε μαζί με τη δική του γενιά (Παπαλουκάς, Ζήσης, Σπανούλης, Χατζηβρέττας, Φώτσης κ.α) να συνεχίσουν να κρατάνε το ελληνικό μπάσκετ στα ύψη και μάλιστα να το φτάσουν ακόμα ψηλότερα. Οι γενιές μετά τον «3D» σίγουρα είναι επηρεασμένες από τον συγκεκριμένο παίχτη και σίγουρα ο άσος από την Καστοριά αποτελεί πρότυπο εκατομμυρίων παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα.

Πλέον η καριέρα του Διαμαντίδη φτάνει στη δύση της, καθώς ο μεγαλύτερος και φυσικά ανίκητος αντίπαλός του ήταν ο χρόνος. Ο χρόνος που κυλάει αμείλικτος, χωρίς να υπολογίσει κανέναν και τίποτα. Έτσι, συνέβη και με τον «Μητσάρα» κι έτσι συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους, αθλητές και μη, σπουδαίους και μη. Πλέον ο «3D» έφτασε τα 36 του χρόνια και σύμφωνα με τον ίδιο, ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να παραδώσει τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές που είναι έτοιμες και γεμάτες όρεξη να δώσουν τα πάντα για το μπάσκετ. Μέσα απ’ όλη αυτή τη χρονιά εγώ προσωπικά στο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ βρήκα ένα λόγο παραπάνω για να θαυμάσω τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Πιστεύω πως άμα δεν ήμουν μέσα στο γήπεδο να το ζήσω από κοντά δεν θα μπορούσα να το νιώσω με τον ίδιο τρόπο όπως τώρα. Η ανακοίνωση της απόφασης του Δημήτρη Διαμαντίδη για απόσυρση στο τέλος της φετινής σεζόν έχει γίνει γνωστή από την αρχή της τωρινής χρονιάς. Όπως καταλαβαίνετε, όσοι αγαπούν το μπάσκετ αλλά και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αδυνατούν να πιστέψουν τη συγκεκριμένη απόφαση του «Μητσάρα», με αποτέλεσμα όλοι να προσπαθούν να τον μεταπείσουν. Ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη αγωνιστική αγωνιζόταν με την Τσεντεβίτα. Το γήπεδο είχε 20.000 κόσμο. Ο λόγος δεν ήταν ο αντίπαλος! Ο λόγος ήταν η βράβευση της Euroleague προς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, όπου θα έμπαινε και τυπικά στο πάνθεον.

Για μια ακόμα φορά ο αρχηγός είδε 20.000 κόσμο να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του, να τον χειροκροτούν σε κάθε του ενέργεια (σωστή και λάθος) αλλά και να τον προτρέπουν να μην σταματήσει από την ενεργό δράση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός όπου σε έκανε να ανατριχιάζεις. Φέτος το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό κι όποιος το ζει από κοντά λυγίζει… κι ας μην είναι ο Διαμαντίδης! Φανταστείτε πόσο δύσκολο, λοιπόν, είναι για τον ίδιο τον αρχηγό να μείνει πιστός στην αρχική του απόφαση και να βάλει τον επίλογο της καριέρας του το καλοκαίρι.

Μπορεί το ΟΑΚΑ να γκρεμιστεί στο τελευταίο του παιχνίδι με το τριφύλλι στην καρδιά, μπορεί να δακρύσουν μέχρι και τα τσιμέντα από τη συγκίνηση, διότι ο Διαμαντίδης είναι ολόκληρο το μπάσκετ αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πάρει μια απόφαση και παρά την τεράστια συναισθηματική φόρτιση που θα νιώθει και ο ίδιος θα μείνει συνεπής στην απόφαση που έχει πάρει από την αρχή της χρονιάς. Για μένα αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος, για να είμαι περήφανος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

https://www.youtube.com/watch?v=2SYy7Z6paMY

Βρείτε τον συντάκτη: FacebookTwitterInstagram

Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1995. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει στη Μυτιλήνη στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας. Από μικρό παιδί του άρεσε το ποδόσφαιρο κι αγάπησε μια ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί και με την αθλητική δημοσιογραφία, ένα επάγγελμα που αγαπάει πολύ αλλά που παράλληλα το θεωρεί και χόμπι. Εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στο cleverbet.eu, arxondasbet.com και στο postgame.gr. Πλέον βρίσκεται στη συντακτική ομάδα του prasinoforos.gr, ενός site που κάνει τα πάντα για την ενημέρωση σας γύρω από τον Παναθηναϊκό.