Δίελα: «Τιμή να φοράς το εθνόσημο»

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, Ιωάννα Δίελα, μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν αθλητές και αθλήτριες με τον κορονοϊό, για τα ματς της Εθνικής και για την επιλογή της «Γαλανόλευκης».

Η Διεθνής μπασκετμπολίστριας, βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τα Δύο Αοράκια» για τους αγώνες της Εθνικής με Βουλγαρία (12/11) και Σλοβενία (14/11) στο πλαίσιο της Προκριματικής Φάσης του Eurobasket 2021.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Το γήπεδο, όλη η εγκατάσταση είναι εντυπωσιακή», τονίζει η Δίελα και προσθέτει: «Δυστυχώς δεν θα υπάρχει ο κόσμος για να το δούμε και πιο «ζωντανό». Θα ήταν χαρά για εμάς, για το άθλημά μας να βρίσκεται κόσμος κοντά μας. Δυστυχώς εξαιτίας του COVID 19 δεν μπορεί να γίνει αυτό, θα πρέπει να παίξουμε χωρίς κόσμο».

Για την ίδια, αλλά και για όλους τους αθλητές και αθλήτριες η κατάσταση είναι διαφορετική και δύσκολη:

«Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους. Είναι δύσκολο για όλον τον αθλητισμό. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλύτερο. Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια πρέπει να πάρουμε τις νίκες και θα δούμε και τη συνέχεια».

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε αυτό το παράθυρο του Νοεμβρίου τη Βουλγαρία (12/4) και τη Σλοβενία (14/4) και η Δίελα έχει την εμπειρία να ξέρει πως εύκολο παιχνίδι έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει:

«Ό,τι και να είναι, είναι δύσκολες αντίπαλοι. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε κανένα παιχνίδι ως εύκολο. Βλέπουμε αυτή τη στιγμή μόνο τη Βουλγαρία, την οποία θα βρούμε απέναντί μας στο πρώτο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε μια ενδεχόμενη εύκολη νίκη που μπορεί να είχαμε στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό. Είναι ένα καινούριο παιχνίδι, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με προσοχή και θέλουμε τη νίκη και μόνο».

Η Δίελα δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά πριν απαντήσει αν υπήρξε κάποια στιγμή, εξαιτίας της πανδημίας, που δίστασε να βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας:

«Όχι… Φυσικά και θέλαμε να είμαστε εδώ! Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο. Και ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση μας!»