Δομάζος: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν άγνωστο πριν το Γουέμπλεϊ»

Στο official programme του τελικού του Champions League φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Μίμη Δομάζου για το «έπος του Γουέμπλεϊ», με τον «στρατηγό» να επισημαίνει ότι πριν από αυτήν την επιτυχία του Παναθηναϊκού, το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν άγνωστο εκτός συνόρων.

Χαρακτηριστικά όσα ανέφερε ο Δομάζος:

«Ακόμα και σήμερα όταν μιλάω με τους συμπαίκτες μου τότε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που πετύχαμε το 1971, ενώ ήμασταν ένα σύνολο άγνωστων παικτών τότε. Είναι σαν να μιλάμε για ένα όνειρο ή καλύτερα ένα παραμύθι.  Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπήρχε πουθενά τότε. Δεν ήμασταν επαγγελματίες, αλλά ερασιτέχνες. Είτε κέρδιζε το πρωτάθλημα Ολυμπιακός, είτε η ΑΕΚ είτε ο Παναθηναϊκός κανείς δεν ασχολούταν. Όταν ο Παναθηναϊκός όμως έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει για την ύπαρξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός βοήθησε στο να δημιουργηθεί η καλύτερη γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Η πορεία μας προς τον τελικό δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε θαύμα. 

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Όχι μόνο όμως από τους φιλάθλους Παναθηναϊκού. Οι Έλληνας φίλαθλοι από όλο τον κόσμο ήρθαν στο Γουέμπλεϊ για να δουν τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα με την ομάδα που υποστήριζαν. Όλοι οι Έλληνες υποστήριζαν τον Παναθηναϊκό την ημέρα του τελικού. 

Ο Άγιαξ πέτυχε ένα γρήγορο γκολ, αλλά δεν το πανηγύρισαν με την καρδιά τους, δεν άρχισαν να αγκαλιάζονται στον αγωνιστικό χώρο. Όταν σκόραραν και το δεύτερο γκολ στο 87ο λεπτό του αγώνα, άρχισαν να πανηγυρίζουν και να πιστεύουν πραγματικά ότι θα κατακτήσουν το Κύπελλο. Ήμασταν άτυχοι εκείνη την ημέρα. Ο Αντωνιάδης έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Δεν ήταν γραφτό να τα καταφέρουμε».