Δώνης: «Θα επιστρέψω στην Σαουδική Αραβία»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Γιώργος Δώνης εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα επιστρέψει ξανά στην Σαουδική Αραβία.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο «Zonal», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως έχει την αίσθηση ότι θα επιστρέψει στην Σαουδική Αραβία.

Αναλυτικά όσα δηλώσε ο Έλληνας προπονητής:

«Είναι αλήθεια ότι προτιμώ ως τακτικό σχηματισμό το 4-3-3, αλλά όταν αρχίζω μία δουλειά αναλύω το DNA της ομάδας, την ιστορία του τρόπου με τον οποίο αγωνιζόταν το κλαμπ, με τι είδους ποδόσφαιρο αισθάνονται καλύτερα οι παίκτες και ποιος τρόπος αρέσει στους φιλάθλους της ομάδας. Σε γενικές γραμμές, ο καλύτερος έλεγχος στην επίθεση γίνεται με την κατοχή της μπάλας.

Οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν με τη μπάλα, πότε να την κρατήσουν και πότε να τη δώσουν ανάλογα με το που βρίσκονται στο γήπεδο. Να μάθουν μέσω της προπόνησης την επιθετική και την αμυντική μετάβαση και να γνωρίζουν πως πρέπει να μαζευτούν αρκετοί παίκτες μέσα στην περιοχή πριν βγάλουν μία σέντρα. Δεν μπορώ να πω ότι προτιμώ έναν άμεσο τρόπο παιχνιδιού, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ρυθμός στον τρόπο παιχνιδιού και να γίνονται σωστές κινήσεις ανάμεσα στις γραμμές. Πάνω σε αυτά δουλεύω να βελτιώνω κάθε μέρα στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Είναι σημαντικό για μένα να διαβάζουν τι πρέπει να κάνουν πριν πάρουν τη μπάλα και να ξέρουν πως θα δράσουν έχοντάς την στα πόδια τους. Με ενδιαφέρει να δείχνω εμπιστοσύνη στους παίκτες, να τους αναπτύσσω το χαρακτήρα, ειδικά στους νεαρούς και να πηγαίνουμε μαζί βήμα-βήμα. Κάποιες φορές είμαι φιλικός, κάποιες άλλες όχι. Στόχος μου είναι οι παίκτες να μάθουν να παίρνουν πάνω τους ευθύνες και να μην είναι απλώς καλοί παίκτες.

Εχω την αίσθηση ότι θα επιστρέψω στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Εζησα εξαιρετικές στιγμές στο Ριάντ και τώρα είμαι καλύτερα ενημερωμένος και έχω περισσότερες γνώσεις για την κουλτούρα και την ποιότητα της Λίγκας. Ακόμα ενημερώνομαι για τα νέα των ομάδων εκεί και βλέπω κάποια ματς όταν έχω χρόνο. Η Αλ Ετιφάκ επικοινώνησε μαζί μου πέρυσι το χειμώνα τηλεφωνικά και στη συνέχεια μου έκαναν προσφορά. Ωστόσο δεν μπορούσα να λύσω το συμβόλαιό μου στον Παναθηναϊκό επειδή υπήρχε ρήτρα που ήταν δύσκολο να πληρωθεί. Υπήρξε επίσης επαφή με την Αλ Χιλάλ μετά την αποχώρηση του Ζουάν, αλλά δεν μπορούσα να παραιτηθώ και να αναλάβω μία ομάδα για δύο μήνες, περιμένοντας τις εκλογές στο κλαμπ για να δω εάν θα συνεχίσω εκεί ή όχι.

Οταν είχα πάει στην Αλ Χιλάλ με είχαν πρώτα καλέσει για συνέντευξη στο Ντουμπάι. Πήγα και ανέλυσα το σκεπτικό μου, ενώ παρακολούθησα κάποια ματς μαζί με τους συνεργάτες μου. Αυτό με βοήθησε να κερδίσω την εμπιστοσύνη της διοίκησης και να έχω άμεση εικόνα της ομάδας. Ημασταν ανταγωνιστικοί στη Λίγκα και κατακτήσαμε το King’s Cup.

Πολλοί στη Σαουδική Αραβία λένε ότι ο Δώνης παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Η αλήθεια είναι όμως ότι προτιμώ να παίζω με τετράδα στην άμυνα. Το έκανα για τεχνικούς λόγους».