Δώνης: «Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο – Θέλω ν’ ακούσω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος»!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης με δηλώσεις του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» μίλησε για την επιστροφή στις προπονήσεις, υπογραμίζοντας ότι το παν είναι η ασφάλεια και όχι το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσο ανέφερε:

Για το πως βλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις: «Όπως γίνεται με όλες τις δουλειές. Είναι ένα πρώιμο στάδιο. Με την έννοια πως πρόκειται για ενδιάμεσο στάδιο, για να δούμε αν θα κυλήσουν όλα ομαλά με τον ιό προκειμένου να υπάρχει στο ποδόσφαιρο και σε όλες τις άλλες δουλειές, μια καθημερινότητα όπως ήταν και πριν. Είναι ένα στάδιο που δεν είναι κανονικό. Θα χωριστούμε σε γκρουπ, θα πάρουμε μέτρα. Το βασικό που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες μας. Με κάποια τεστ, με αξιολογήσεις. Είναι το βασικό κομμάτι».

Για το αν βλέπει με ανακούφιση την επανέναρξη των προπονήσεων έστω και με αυτή τη μορφή: «Όχι, εγώ θέλω να ακούσω πως δεν έχουμε κίνδυνο. Είναι σημαντικό να μάθουμε από γιατρούς και επιστήμονες γενικώς, πως βρέθηκε το φάρμακο, ο ιός είναι σε μια μεγάλη κατηφόρα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Φυσικά αισθάνομαι ανακούφιση που γυρίζω στη δουλειά μου και σε αυτό που αγαπάω, αλλά ανακούφιση θα νιώθω όταν καταλάβουμε πως για όλους τους ανθρώπους δεν υπάρχει κίνδυνος».

Για το αν θεωρεί ότι το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει πάλι όταν δεν θα υπάρχει το παραμικρό ρίσκο: «Για να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις οι επιστήμονες, όπως να ανοίξουν τα σχολεία, να γυρίσει ο κόσμος στις δουλειές του, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου τα καφέ και τα εστιατόρια, δείχνει πως για το ποδόσφαιρο θα είναι πιο εύκολο το να παίξεις ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών παρά να πας σε καφετέριες και εστιατόρια».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι σε τρεις εβδομάδες: «Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε έστω σε γκρουπ, από τη μέρα που ξεκινάμε θα χρειαστούμε ένα μήνα. Περιλαμβάνω σε αυτό το διάστημα και τον καιρό που θα προπονούμαστε σε γκρουπ. Δηλαδή αν στις 20 Μαϊου μας επιτρέψουμε να προπονηθούμε κανονικά ως ομάδα, θα χρειαστούμε περίπου 15 μέρες για να παίξουμε παιχνίδι. Σύνολο ένα μήνα δηλαδή».

Για το αν λαχταρά για την επανέρναρξη: «Είναι περίεργα τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Αυτή τη διαδικασία θα την προτιμούσα να μπορούσε να είναι ο κόσμος στα γήπεδα, να είναι γεμάτα τα γήπεδα, να υπάρχει ενδιαφέρον. Ενώ τώρα είναι σαν μια διαδικασία ,που αρχίζουν να ομαλοποιούνται τα πράγματα και θα πρέπει να παίξουμε και ποδόσφαιρο για να διασκεδάσει ο κόσμος. Αλλά οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θέλεις. Δεν μπορώ να πω αμάν πότε θα ξεκινήσει το πρώτο ματς κι ας είναι κεκλεισμένων των θυρών. Θα υπάρχει όλο αυτό το άγχος με όσα έχουν υποστεί τόσοι άνθρωποι. Θα είναι περίεργα τα συναισθήματα. Είναι λίγο νωρίς γιατί ακόμη δεν έχουμε μπει καν σε προπόνηση για να δούμε πως θα είναι». 

Για το αν μπορεί να πει κάτι για την ομάδα: «Δεν μπορείς… Σε όλα τα θέματα θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Για παράδειγμα εμείς έχουμε πολλούς παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, πολλούς που είναι δανεικοί. Όλα τα συμβόλαια είναι μέχρι 30 Ιουνίου. Αν ξεκινήσουμε να παίζουμε 15 Ιουνίου, εμείς τι κάνουμε με αυτούς τους παίκτες; Είναι μια διαδικασία που δεν είναι ξεκάθαρο τοπίο για το τι θα γίνει. Αν εμείς έχουμε 8 παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και μετά τις 15 Ιουνίου μπορεί να μη θέλουν να παίξουν ή να μην θέλουν να μείνουν παραπάνω, καταλαβαίνετε πως είναι κι άλλα προβλήματα στη μέση».