Εγκρίθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 20 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Εγκρίθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 20 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να εγκριθεί η ΑΜΚ για ποσό έως και 20 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου και ως τις 31 Ιουλίου υπάρχει προτεραιότητα στους παλαιούς μετόχους.

Ο εκπρόσωπος του Γιάννη Αλαφούζου τόνισε την δέσμευση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να καλύψει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Οι συμβάσεις της ΠΑΕ καταψηφίστηκαν από Ερασιτέχνη και Παναθηναϊκή Συμμαχία, αλλά τελικά «πέρασαν» με την ψήφο της πλευράς Αλαφούζου.

Τέλος, από την στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με την πλευρά του Παϊρόζ αποφασίστηκε να μην αντικατασταθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις στο θέμα της αλλαγής σκυτάλης στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε  η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε: (α) Tην διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ  με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018  & με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018. Ο μέτοχος Ιωάννης  Αλαφούζος εξέφρασε την  δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεμπονγκσάντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών. (γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη. Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης».

 

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...