«Είναι μοναδικό να σηκώνεις κούπα ως αρχηγός του Παναθηναϊκού»!

  Ο Αναστάσης Κουτσονικόλας μίλησε στο SDNA για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

  Αναλυτικά:

  «Η ομάδα ήταν καινούρια και από την αρχή της σεζόν προσπαθήσαμε να χτίσουμε το κλίμα. Βγαίναμε έξω μαζί, μιλούσαμε αρκετά, καθόμασταν στο παρκέ μετά την προπόνηση. Αυτό μαας βοήθησε πολύ και φάνηκε, τόσο στο γήπεδο, όσο και εκτός. Σκέψου ότι απλά θα ήθελα να σηκώσουμε όλοι μαζί το Κύπελλο», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της ομάδας, που δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το συναίσθημα της κατάκτησης του τίτλου: 

  «Ακόμα το επεξεργάζομαι, γιατί δεν έχω βιώσει κάτι αντίστοιχο. Νιώθω πως είναι κάτι μεγάλο και κάτι παράξενο. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και σίγουρα είναι μοναδικό να σηκώνεις κούπα ως αρχηγός του Παναθηναϊκού».

  Για την ακρίβεια πάντως, ο Κουτσονικόλας πήρε το τρόπαιο μαζί με τον Δήμου, αφού οι δυό τους είχαν αναλάβει χρέη αρχηγού από την αρχή της σεζόν:

  «Είχαμε συζητήσει και ξέραμε ότι θα το σηκώναμε μαζί. Είχαμε πάρει την ευθύνη από τον κόουτς, είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό. Είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά σίγουρα δεν το σκεφτόμουν και πολύ. Η ομάδα είναι πάνω από οτιδήποτε και θέλω να πω ξανά πως θα ήθελα να το σηκώσουμε όλοι μαζί».

  Η επιτυχία των μικρών των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης συνδυάστηκε με μία παράξενη συνθήκη, αφού οι αγώνες διεξήχθησαν με μεγάλη προσοχή και κάτω από την… σκιά της πανδημίας. Μάλιστα, είχε προηγηθεί και καραντίνα αρκετών μηνών, που σίγουρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των πιτσιρικάδων στο παρκέ.

  «Ναι, ήταν λίγο παράξενο», σχολιάζει ο Κουτσονικόλας στο SDNA, προτού προσθέσει: «Η διακοπή δεν ήταν εύκολη. Είχαμε πάρει πρόγραμμα από τους προπονητές μας, τρέξαμε όσο μπορούσαμε, κάναμε και κλήσεις για να μιλάμε και συζητάμε. Αλλά είναι διαφορετικό το γήπεδο και ο ρυθμός των αγώνων. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν εξαιρετική δουλειά, οι προπονητές, οι γυμναστές, όλοι. Και αυτό μας βοήθησε και εμάς να πετύχουμε».

  Κλείνοντας, ο νεαρός αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο μέλλον, τονίζοντας: «Τώρα έχουμε μπροστά μας λίγες μέρες ξεκούρασης και τέλος του μήνα ξεκινάμε προετοιμασία. Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Το ταξίδι του μπάσκετ τώρα ξεκινά για εμάς και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ταπεινά και με χαμηλά το κεφάλι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

  sofa offers
  Loading...
  Translate »