Εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει η ΑΕΚ

  Με μια ανακοίνωση – οχετό, η ΑΕΚ θέλησε να «απαντήσει» στην επιστολή που απέστειλε ο Παναθηναϊκός στην Super League στην οποία ζητούσε εξηγήσεις για το θέμα αλλαγής των διαιτητών. Μια ανάλυση της ανακοίνωσης από τον Τέλη Παπαδόπουλο.

  Ο Παναθηναϊκός λίγες ώρες νωρίτερα απέστειλε μια επιστολή στην διοργανώτρια αρχή ζητώντας εξηγήσεις για την περιβόητη αντικατάσταση των… μεθυσμένων Πολωνών διαιτητών, με Έλληνες κάτι που αντιβαίνει στην, προ λίγων ετών, συμφωνία ανάμεσα σε ΕΠΟ, ΚΕΔ με τις «μεγάλες» ομάδες (ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) για παρουσία ξένων διαιτητών στα μεταξύ τους ματς.

  Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει μια σημαντική, για την οικονομία της συζήτησης, διευκρίνιση, ότι σε αυτήν την επιστολή των «πρασίνων», δεν υπήρξε ΟΥΔΕΜΙΑ αναφορά και καμία κατηγορία προς την ομάδα της ΑΕΚ.

  Στον απόηχο αυτής της επιστολής η «Ένωση» εξέδωσε μια ανακοίνωση – απάντηση, προς τον Παναθηναϊκό, η οποία βρίθει από υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και ψεύδη.

  Πάμε, λοιπόν να αναλύσουμε την ανακοίνωση της ΑΕΚ:

  Σημείο πρώτο:

  «Ο καθ’ όλα άξιος φέτος διεκδικητής του τίτλου Παναθηναϊκός, ωστόσο, ένας μεγάλος σύλλογος χαμένος στο πουθενά και για χρόνια κι εγκλωβισμένος σε ατελείωτες εσωτερικές ίντριγκες, σήμερα, αλήθεια, πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει που ενστερνίζεται και ακολουθεί τις μεθόδους εκείνου που τον καταδίκασε σε μόνιμο ρόλο κομπάρσου;»

  Ναι μεν, η ΑΕΚ αναγνωρίζει τον Παναθηναϊκό, ως διεκδικητή του εφετινού τίτλου, αλλά στην συνέχεια αναφέρεται σε εσωτερικές ίντριγκες, ενώ τον χαρακτηρίζει «κομπάρσο».

  Ας, μας απαντήσουν, λοιπόν, από πότε τα εσωτερικά προβλήματα ενός συλλόγου επηρεάζουν την γενικότερη κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και πώς μπορούν να χαρακτηρίζουν «κομπάρσο», έναν Σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός;

  Σημείο δεύτερο:

  «Μην μας πουλάτε εσείς ηθικολογία, είναι τρομακτικά εξευτελιστικό το πόσο εύκολα ξεχνάτε: ότι σας έπαιζαν 100-0 όταν προσπαθούσατε να βρείτε το δίκιο σας με αστεία tweets και το γελοίο περιοδικό «Παράγκα και Όραμα», το οποίο εν τέλει σας οδήγησε σε ταπείνωση».

  Στην συνέχεια της απύθμενης υβρεολογίας χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό, ανήθικο και εξευτελιστικό. Συν τοις άλλοις, αναφέρεται σε Tweet και σε ένα περιοδικό. Γιατί, όμως δεν παραθέτουν, προς επίρρωση των λεγόμενων τους, στην ανακοίνωση τα συγκεκριμένα Tweets και τεύχη από ένα περιοδικό, που δεν αποδεικνύεται από πουθενά η σχέση του με την «πράσινη» ΠΑΕ.

  Σημείο τρίτο:

  «Ξεχνάτε ότι σας έκλεισαν μέσα σε ασανσέρ και σας απειλούσαν. Ξεχνάτε τα μπουγέλα και τα γιαούρτια που σας έριχναν σε ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Ξεχνάτε όλα όσα σας έκαναν».

  Γιατί η ΑΕΚ, αν τα παραπάνω έχουν υπόσταση, δεν τα κατήγγειλε όταν συνέβησαν, ώστε να διασφαλίσει το ήθος και το προϊόν, αλλά τα αναφέρει τώρα ως είδηση, σαν ένα μικρό παιδί που, μη έχοντας επιχειρήματα, προσπαθεί να μειώσει έναν συνομήλικο του με βρισιές και κοροϊδίες;

  Σημείο τέταρτο:

  «Σε ποιους κουνάτε το δάχτυλο σήμερα; Σε εμάς που έχουμε πρωτοστατήσει ώστε κι εσείς να διεκδικείτε τον τίτλο; Είστε υποτελείς, διπρόσωποι, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε μπέσα και ειλικρίνεια. Μην μας προκαλείτε περισσότερο, μην μας εγκαλείτε επειδή έχουμε συμβάλλει ώστε να είστε ισότιμοι διεκδικητές, αντί να μας λέτε ευχαριστώ γι’ αυτό».

  Ενώ, λοιπόν, συνεχίζει η ΑΕΚ να χάνει το οποίο δίκιο της βρίζοντας, καθώς χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό, ως υποτελή, διπρόσωπο, ψεύτη και χωρίς μπέσα, κάνει λόγο για «κουνημένα δάχτυλα». Έρχομαι, και εγώ, λοιπόν, και ερωτώ: Από πότε οι ομάδες που συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα δεν είναι ίσες και η μια είναι κατώτερη ή ανώτερη από την άλλη; Δεν δημιουργεί αυτό πελατειακές σχέσεις που υποβαθμίζουν το προϊόν. Γνωρίζουν κάτι στην «Ένωση» που θα έπρεπε να μάθει ο φίλαθλος κόσμος;

  Επιπλέον, για ποιο λόγο θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να ευχαριστήσει την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ;

  Γιατί δεν ανέφεραν τις τομές εκείνες που διατείνονται ότι έκαναν για να διεκδικεί ο Παναθηναϊκός πρωτάθλημα;

  Ίσως είναι το VAR; Ναι, αλλά το VAR βρίσκεται σε όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ίσως είναι οι ξένοι διαιτητές; Ναι άλλα, αυτό ήταν μια συμφωνία μεταξύ της ΕΠΟ, ΚΕΔ και 5(!) ομάδων, όχι μόνο της ΑΕΚ. Άρα και εδώ ο Συλλογισμός πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων.

  Σημείο πέμπτο:

  «Έχετε καθοδηγήσει ένα τσούρμο σφουγγοκωλάριους στον Τύπο προκειμένου να παπαγαλίζουν το παραμύθι σας, την ώρα που εσείς πουλάτε την ψυχή και τα ιδανικά σας στον Διάβολο για έναν τίτλο.»

  Ποιους έχει, λοιπόν, καθοδηγήσει ο Παναθηναϊκός στον Τύπο; Γιατί δεν παραθέτουν ονόματα του Τύπου, είτε εφημερίδες, είτε ιστοτόπους, είτε δημοσιογράφους αφού γνωρίζουν;

  Όμως, δεν γίνεται να μην αναφερθώ στην φράση που περικλείει όλη την ανακοίνωση:

  «Πουλάτε την ψυχή και τα ιδανικά σας στον Διάβολο για έναν τίτλο».

  Ας μας θυμίσει η ΑΕΚ, ποιος πούλησε και τί για έναν τίτλο; Ποιος έπεσε δύο κατηγορίες για να σβήσει τα χρέη του και να επανέλθει στην Super League, με νέο ΑΦΜ «καθαρό» από χρέη;

  Ποιος ήταν αυτός που πήρε ένα πρωτάθλημα από ένα ματς στα χαρτιά με μια φάση που είδε όλη η Ελλάδα;

  Ποιος ήταν αυτός που για να πάρει ένα ματς στα χαρτιά, μέτρησε μέχρι και… τα δοκάρια;

  Τέλος για ποια ιδανικά μιλάνε όταν δέχθηκαν να γίνει ένα νέο γήπεδο, για το οποίο υπερηφανεύονται, όταν δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ για την ανέγερση του. Επειδή, όμως θα γίνει ό αντίλογος του Βοτανικού, μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός από ιδιοκτήτης στην Λεωφόρο, θα την χαρίσει στον Δήμο Αθηναίων και θα πάει, σε αντάλλαγμα ενοικιαστής σε ένα γήπεδο, σε μια υποβαθμισμένη κοινωνικά περιοχή.

  Ας μην συγκρίνουμε, λοιπόν, το ήθος, την ψυχή και τα ιδανικά μας!

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια