Βόβορας: «Εκνευρισμός και κακές επιλογές»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βόβορα στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του πρώτου τελικού.

Αναλυτικά:

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 3 κακά 5λεπτα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια, δεν ματσάραμε την ενέργεια. Μετά ήρθε εκνευρισμός και κακές επιλογές που μας κόστισε στο παιχνίδι. Στα 3 πρώτα 5λεπτα του πρώτου μέρους σκοράραμε κάτω από 5 πόντους και αυτό σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος. Χάσαμε το καθαρό μυαλό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα, είχαμε καλές επιλογές, όμως ήταν μπαίνεις έτσι είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι το 1-0. Πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη.

Παίζουμε στην έδρα ας θα παίξουμε με περισσότερη ένταση και περισσότερη ενέργεια. Εάν έχουμε περισσότερη ένταση θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Εάν παίξουμε σωστή άμυνα και κάνουμε σωστές επιλογές στην επίθεση η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Για να κερδίσεις και να κάνεις 3 νίκες με τον Ολυμπιακό πρέπει όλοι να είναι καλοί. Είναι σημαντικό να βγάζεις έξτρα λύσεις από το ροτέισιον».

Οι δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου:

«Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0, έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση. Το ξεκίνημά μας στα πρώτα 10′ ήταν με εκνευρισμό και κακές επιλογές. Δεν μπορούσαμε να ματσάρουμε την ενέργεια του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, ήμασταν πιο σκληροί, αλλά όταν δίνεις το δικαίωμα στον Ολυμπιακό στο γήπεδό του να ξεκινήσεις έτσι, σίγουρα έχεις πολύ δρόμο να διανύσεις μετά. Είναι το 1-0, σε μια σειρά πλέι οφ πρέπει να έχεις κοντή μνήμη. Έχουμε την Τρίτη ένα διαφορετικό παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να ξεκινήσουμε με ενέργεια και ένταση για να πάρουμε τον έλεγχο».

Για την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του: «Δεν μπορούμε να τα βαφτίζουμε όλα πνευματική συγκέντρωση. Ο Ολυμπιακός μπήκε με πολύ μεγάλη ενέργεια. Εμείς δεν ματσάραμε την ενέργειά του και δεν σκοράραμε. Μετά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας για 2-3′. Σε μια πολύ δύσκολη έδρα δεν έχεις αυτό το δικαίωμα. Μας στοίχισε. Ήταν δύσκολο να το ανατρέψουμε στη συνέχεια».

Για το γεγονός πως επανέφερε τον Νεμάνια Νέντοβιτς στο ματς, ενώ έμοιαζε να είναι εκτός παιχνιδιού: «Προσπαθήσαμε στην άμυνα. Κάναμε κάποιες επιλογές, μειώσαμε το σκορ μέσα από την άμυνα. Για να κάνεις το κάτι παραπάνω και να μην μείνεις στο -10, χρειάζεται να βάλεις μέσα τους παίκτες που πιστεύεις πως μπορούν να τραβήξουν στο σκοράρισμα στο καλό σου διάστημα. Αυτή ήταν η απόφασή μας. Θεωρώ ότι ο Νέντοβιτς έχει δείξει ότι μπορεί να μην ξεκινάει καλά, αλλά μπορεί να δώσει την έξτρα ώθηση. Αυτό χρειαζόταν η ομάδα».