• Thursday, October 17, 2019

Εξάστερος στη φανέλα, πολλών αστέρων στην ψυχή

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδειξε το πραγματικό ποιόν των παικτών της, καθώς επισκέπτηκαν το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, γεμίζοντας με χαμόγελα τα πρόσωπα των νεαρών κρατουμένων.

Μαζί με τους παίκτες, το παρόν έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος. Όσοι παίκτες βρέθηκαν στην Κόρινθο, έπαιξαν μπάσκετ με τους πιτσιρικάδες, τους μοίρασαν δώρα, ενώ τους πέρασαν και το μήνυμα να μην το βάζουν ποτέ κάτω.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου της ΚΑΕ: 

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague «One Team» – Basketball is Everywhere, στο οποίο συμμετέχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συνεχίστηκε σήμερα (30/3) το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου.

Σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, βρέθηκαν στην Κόρινθο, έπαιξαν μπάσκετ με τους ανήλικους κρατούμενους (ηλικίας 15-18 ετών) του Καταστήματος, αλλά κυρίως για να δώσουν ελπίδα σε αυτά τα παιδιά. Οι νεαροί κρατούμενοι συμμετείχαν με προθυμία στο πρόγραμμα κι ανανέωσαν το ραντεβού με την ομάδα για την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους προς τους αθλητές του «τριφυλλιού» τους οποίους και παρακολούθησαν από κοντά στον αγώνα με τον Κόροιβο καθώς κατόπιν ειδικής άδειας βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται πως για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι είχε ισχυρούς και πιστούς «συμπαίκτες» στη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος «One Team- Basketball is everywhere» στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου.

Από την πρώτη στιγμή οι χορηγοί της ομάδας «αγκάλιασαν» την ενέργεια, την πίστεψαν και ουσιαστικά έγιναν σημαντικοί συνεργάτες στην όλη δραστηριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκροτηθεί μια «ισχυρή ομάδα» με έντονο το στοιχείο της ανάπτυξης κοινωνικής δράσης και προσφοράς απέναντι σε συνανθρώπους μας.Συγκεκριμένα οι προσφορές των χορηγών προς το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου ήταν οι εξής:

STOIXIMAN.GR:  Δύο επαγγελματικές μπασκέτες
Νova:  Την υπηρεσία «Nova Full Pack», με περισσότερα από 250 κανάλια και δωρεάν τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση
Adidas: Αθλητικά ρούχα
Όμιλος ΟΤΕ: 60 Τηλεκάρτες
Avance : Πολυτελή Mini van για τη μεταφορά των παικτών προς το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων
ΛΟΥΞ: Πορτοκαλάδες & Λεμονάδες ΛΟΥΞ
Viva: Την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης
Microsoft:  Skype in the Classroom
Unilever:  Προϊόντα ανδρικής περιποίησης Ultrex, Dove, AIM, AXE
Honda: Διάφορα αναμνηστικά

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στηρίζει έμπρακτα το ONE TEAM της Euroleague. Είναι καθήκον μας να είμαστε κοντά στις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα κοντά στα παιδιά, τα οποία αναμφίβολα δεν γεννήθηκαν… εγκληματίες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για εκείνα».

Ο Τζέιμς Γιστ τόνισε: «Είναι ωραίο για τα παιδιά που ήρθαμε εδώ. Είναι μεγάλη εμπειρία για όλους εμάς. Περάσαμε ωραία με τα παιδιά. Το μπάσκετ μας έχει δώσει πολλά και είναι καθήκον μας να κάνουμε αυτές τις δράσεις για να… επιστρέψουμε κάτι. Εγώ προσωπικά έχω πάρει πολλά από το μπάσκετ, καθώς από τα 10-11 που άρχισα να παίζω βρήκα το δρόμο μου».

Από μέρους του, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, σημείωσε:  «Είναι εξαιρετική εμπειρία. Από το μπάσκετ όλοι μας έχουμε πάρει πάρα πολλά και τέτοιες δράσεις όπως αυτή μας βοηθούν να δώσουμε κάτι πίσω στην κοινωνία. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να περάσουν όμορφες στιγμές και να τους βοηθήσουμε να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν στη ζωή τους όταν βγουν από εδώ.

Σε όλους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, κανείς δεν πρέπει να κρίνεται τόσο αυστηρά. Εμείς ως παίκτες είμαστε τυχεροί που παίζουμε μπάσκετ και όταν βρισκόμαστε εκτός γηπέδου κι έχουμε επαφή με αυτά τα παιδιά μπορούμε να δούμε πως είναι η πραγματικότητα και τι συμβαίνει γύρω μας. Κι εμείς έχουμε να μάθουμε πολλά από τα παιδιά.

Ο Νικ Καλάθης σχολίασε από την πλευρά του: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλους να βρισκόμαστε εδώ. Τόσο τα παιδιά, όσο και εμείς έχουμε την ευκαιρία να χαμογελάσουμε από αυτές τις συναντήσεις. Οι επισκέψεις αυτές μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε τι γίνεται εκτός γηπέδου και θέλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, ώστε να πετύχουν κάτι καλό στη συνέχεια».

Η Διευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μαρία Γκούμα ανέφερε: «Μέσα από τον αθλητισμό θέλουμε να περάσουμε σε αυτά τα παιδιά μηνύματα ζωής και συμπαράστασης, να τα κάνουμε να σκεφτούν αλλά και να διασκεδάσουν με ένα διαφορετικό και μοναδικό τρόπο. Κανείς δε γεννήθηκε κακός, αυτό είναι που στηρίζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρεσβεύει ότι όντως το μπάσκετ βρίσκεται παντού και είναι τρόπος ζωής».

Τέλος, ο διευθυντής του στο Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, Αντώνης Τσουρέκης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Παναθηναϊκό που μας επισκέφθηκε, τους συναδέλφους που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη με κάθε ασφάλεια, αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης που έδωσε την άδεια για να γίνουν αυτές οι δράσεις. Στόχος μας είναι να γίνει η ομαλή κοινωνική επανένταξη αυτών των παιδιών.

Το πρόγραμμα έχει αρχίσει από πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος. Τα παιδιά πάντα έχουν μεγάλη αγωνία πριν έρθουν οι παίκτες εδώ και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε τον Παναθηναϊκό που μας έχει βοηθήσει ώστε τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ. Αναζητούμε χορηγούς ώστε να διαμορφώσουμε ακόμα καλύτερα τον χώρο του προαυλίου».

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.