«Εξετάζεται το ενδεχόμενο Final-8 στο Κύπελλο Ελλάδος»

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναστολή των διοργανώσεών της λόγω των μέτρων για την πανδημία και το Σαββατοκύριακο (7-8/11) αντί του Κυπέλλου αναμένεται να γίνει αγωνιστική στην Basket League. Ποια η εναλλακτική για την ομαλή ολοκλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα μέτρα για την πανδημία επηρεάζουν όλους τους τομείς και ομοίως το μπάσκετ, που αναγκαστικά πλην της Basket League και των αγώνων των ομάδων μας για τις διεθνείς διοργανώσεις (Ευρωλίγκα, EuroCup, BCL), θα διακόψει τη δραστηριότητά του στο διάστημα που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα.

Ηδη η ΕΟΚ έχει ανακοινώσει επίσημα την αναστολή των διοργανώσεων που τελούν υπό την αιγίδα της και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το Κύπελλο Ελλάδας, που έχει φτάσει στην προημιτελική φάση του.

Μάλιστα, το προσεχές Σαββατοκύριακο (7-8/11) ήταν προγραμματισμένοι οι νοκ άουτ προημιτελικοί (Λαύριο-ΑΕΚ, Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Κολοσσός-Προμηθέας, Παναθηναϊκός–Περιστέρι), οι οποίοι όμως δε θα διεξαχθούν μετά την ανακοίνωση για την αναβολή.

Έτσι, με το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου να αδειάζει λόγω της αναβολής του Κυπέλλου, είναι πιθανό να δούμε αγώνες για την Basket League, καθώς ως επαγγελματική λίγκα, βάσει νόμου είναι η μόνη εγχώρια διοργάνωση που μπορεί να συνεχιστεί.

Οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ προσανατολίζονται στη διεξαγωγή το συγκεκριμένο διάστημα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που ήδη υπάρχει λόγω της καθυστερημένης έναρξης της Basket League, την ώρα που έχουν γίνει και αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά το Κύπελλο, η ΕΟΚ έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και των ομάδων, εξετάζει το ενδεχόμενο η διοργάνωση να ολοκληρωθεί όχι με το υπάρχον format, αλλά να γίνει ένα Final Eight το διάστημα που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης, από τις 10/2 ως τις 14/2/2021.

Πηγή: Eurohoops.net