«Εμείς οι δυό σαν ένα…»

Θα μπορούσα να βάλω και άλλο τίτλο από γνωστό ελληνικό τραγούδι όπως στο ίδιο έργο θεατές του επίσης αγαπημένου τραγουδιστή -προστατευόμενου του Βαρδή Βαρδινογιάννη Γιώργου Νταλάρα, αλλά προτίμησα να εστιάσω στον Γιάννη Βαρδινογιάννη τον διάδοχο, και να επιλέξω τον δικό του προστατευόμενο τραγουδιστή, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Γράφει ο Βασίλης Ντούτσης.

Αλήθεια τι χαμπάρια μάστορα; 11 χρόνια περάσανε και μία μέρα και γελάνε εκεί στην Εκάλη στην οδό Έλλης 6. Κοροιδεύουν έναν ολόκληρο λαό, αλλά μήπως αυτός ο λαός τους έδωσε το δικαίωμα να γελάνε μαζί του; Πραγματικά ώρες ώρες αυτή η σχέση του ποδοσφαιρικού Παναθηναικού με την γνωστή οικογένεια μου θυμίζει την σχέση του ελληνικού λαού με τους πολιτικούς. Σχέση μίσους πού την ύστατη ώρα γίνεται σχέση αγάπης και αναφέρομαι την βραδιά των εκλογών. Το συμπέρασμα μάλλον είναι ένα… Το περίφημο συλλαλητήριο του 2008 μάλλον καλό τους έκανε παρά κακό. Και δεν μειώνω καθόλου εκείνη την προσπάθεια του πράσινου λαού, πρός Θεού, αλλά γνωρίζοντας καλά την γνωστή οικογένεια, δεν μου προξενεί καμία εντύπωση το αποτέλεσμα όλου αυτού του σκηνικού.

Και τί λέει το αποτέλεσμα; Ένα ντάμπλ και 10 χρόνια της απόλυτης ανυποληψίας του ποδοσφαιρικού τμήματος με εξαίρεση το κύπελλο του 14, σε μιά δεκαετία πού αντίστοιχη του γαύρου, ο γαύρος δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά για όσους ενθυμούνται. Ποτέ δεν φύγανε οι Βαρδινογιάννηδες από τον Παναθηναικό. Ήταν ποτέ δυνατόν να αφήσουν έτσι το όχημα των συμφαρόντων τους; Το παιχνιδάκι τους; Αλήθεια πόσο αδαής μπορεί να είναι κάποιος πού πίστεψε ότι έτσι απλά γίνεται χάρισμα μετοχών ενώπιων τηλεοπτικών συνεργείων δικών τους μέσων, βλέπε Στάρ – Μέγκα, και παρουσία δικηγόρων και του Γιάννη Αλαφούζου πού όλως τυχαίως από τότε αναστήθηκε επιχειρηματικά;

Δικηγόρος όπως ο παλαίμαχος Αριστείδης Καμάρας, πού με περίσσια ευκολία παραχώρησε το 2002 το γήπεδο της Ριζούπολης στον Σωκράτη Κόκκαλη και πού οδήγησε την δική του ομάδα, υποτίθεται στην γκιλοτίνα της 11ης Μαίου του 2003. Τα ξεχνάει κανέις αυτά; Όλοι βλέπετε τί γίνεται σήμερα την σύμπραξη των επιχειρηματιών, πρώην υποτίθεται εχθροί βλέπε Κόκκαλης – Μελισσανίδης γίνονται φιλαράκια στον βωμό των δουλειών και της μίζας. Και περιμένατε εσείς απλοί φίλοι του Παναθηναικού με ένα γενναίο συλλαλητήριο τέτοιους τύπους να ιδρώσει το αυτάκι τους; Λυπάμαι αλλά τέτοιοι τύποι δεν λυπόνται την μάνα τους την ίδια όχι κάποιους πού στο κάτω κάτω τους θεωρούν και πελάτες τους.

Εδώ φανταστείτε γινόταν ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ο Βαρδής είχε τα χέρια στις τσέπες σαν σερίφης σε ξεχασμένο χωριό της Αμερικής. Τον Παναθηναικό θα υπολόγιζε; Όλα αυτά τα γράφω όχι μόνο εξ αφορμής του 1-3 της κυριακής από τον ΟΦΗ τους. Κάποιος φίλος μού είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν προιόν συμφωνίας Δώνη – Σαμαρά για το γεγονός ότι πρίν χρόνια, άν και ο Χρήστος Δώνης είχε κοπεί από την ακαδημία του Παναθηναικού, τον έβαλε από το παράθυρο ο Σαμαράς. Αλλά για να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι η οικογένεια είναι ακόμα εκεί περιμένοντας την δικιά της εκδίκηση… Δεν συνηθίζω να γράφω για το ποδοσφαιρικό τμήμα, σήμερα έκανα εξαίρεση γιατί μου το ζήτησαν αναγνώστες…

Πάμε όλοι γερά τώρα  για την μάχη με την Ρεάλ!

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...
Μετάφραση »