«Εμπόριο ηρωίνης, στημένοι αγώνες, στην Ελλάδα τίποτα δεν αγγίζει τον Μαρινάκη»

«Εμπόριο ηρωίνης, στημένοι αγώνες, στην Ελλάδα τίποτα δεν αγγίζει τον Μαρινάκη!» Σύμφωνα με το ολλανδικό κρατικό μέσο.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό κρατικό μέσο nos.nl μέσο με σχεδόν 85 εκατομμύρια επισκέψεις μηνιαίως παρουσιάζει την χώρα μας σαν την Κολομβία με αφορμή τις δικαστικές περιπέτειες του εφοπλιστή – εκδότη και ιδιοκτήτη ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη αναφορικά με το Noor1 και αλλά και τις δίκες του για στημένα παιχνίδια.

Στο άρθρο το οποίο το υπογράφει ο αθλητικογράφος Bastiaan Thuijsman, η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μία τριτοκοσμική χώρα με διάτρητο νομικό σύστημα, το οποίο το εκμεταλλεύονται πλούσιοι και ισχυροί, ένα εκ των πιο ισχυρών εξ αυτών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Χρησιμοποιεί μάλιστα τέσσερις διαφορετικές φωτογραφίες του εφοπλιστή και μέσα στο ίδιο άρθρο!

Το ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δικτύου NOS (Nederlandse Omroep Stichting), σημειώνει με νόημα ότι ζωή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, διαβάζεται σαν ένα ελληνικό μυθιστόρημα εγκλήματος και αναφέρεται στην υπόθεση των 2,1 ηρωίνης του Noor One, κάνοντας μάλιστα λόγο για 1000 κιλά επιπλέον που σύμφωνα με κατάθεση η οποία στην συνέχεια αναιρέθηκε, φέρεται να κατέληξε στον ίδιο τον Μαρινάκη, στους στημένους αγώνες αλλά και στη στενή φιλία του εφοπλιστή με την οικογένεια Μητσοτάκη. «Ο Μαρινάκης φαίνεται να είναι άθικτος, τίποτα δεν τον αγγίζει» επισημαίνεται στο ενυπόγραφο δημοσίευμα.

«Άθικτος»

«Ο Μαρινάκης φαίνεται ανέγγιχτος. Υπάρχουν πολλά κενά στον νόμο στην Ελλάδα, από τα οποία ωφελούνται ισχυροί άνθρωποι. Ο 53χρονος πολυεκατομμυριούχος είναι στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη» τονίζει το NOS και αναφέρει ότι ο πατέρας του Μαρινάκη ήταν καλός φίλος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Σημειώνει επίσης ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται παράλληλα στην εμπλοκή του Μαρινάκη στα στημένα παιχνίδια και στην αθώωση του για δύο διαφορετικές υποθέσεις. Όπως επίσης στην βομβιστική επίθεση κατά φούρνου διαιτητή, για την οποία επίσης κρίθηκε αθώος».

Τέλος, γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση του Noor One.

«Το όνομά του εμφανίστηκε επίσης στην περίπτωση του Noor One, ενός πετρελαιοφόρου που μετέφερε το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης στην ιστορία της Ευρώπης.

Το Noor One είχε τουλάχιστον 2.000 κιλά ηρωίνης. Γίνεται παράλληλα αναφορά στον επιπλέον τόνο ηρωίνη που σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση Γιαννουσάκη την είχε πάρει προσωπικά ο εφοπλιστής, κατάθεση που είχε αναιρέσει.

Για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του φορτίου, οι ειδικοί σκύλοι ναρκωτικών της ελληνικής αστυνομίας «τρελάθηκαν» στην επιδρομή σε μια αποθήκη, όπου βρέθηκαν 500 από τα 2.000 κιλά.

«Υπήρχε τόση ηρωίνη που τα σκυλιά δεν ήξεραν πού να πάνε» , είπε αργότερα ο αρχηγός της τοπικής ακτοφυλακής» τονίζει το NOS ενώ επισημαίνει ότι αν και υπήρχαν στοιχεία ενάντια στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, η έρευνα σταμάτησε».

«Ο υπέροχος κόσμος του Μαρινάκη»

«Μήπως όλες οι εικασίες σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του στο μεγαλύτερο εντοπισμό ηρωίνης στην ιστορία της Ευρώπης έβλαψαν τον Μαρινάκη; Όχι ακριβώς. Η δύναμη και η επιρροή του αυξήθηκαν» τονίζει το Nederlandse Omroep Stichting και αναφέρεται στην αγορά του Mega Channel και της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Nottingham Forest.

«Ο Μαρινάκης απέρριψε τους ισχυρισμούς για συμμετοχή του στο εμπόριο ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα. «Μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού μου επιτέθηκαν συνεχώς. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ γιατί δεν έκανα τίποτα κακό.»

Καλώς ήλθατε στον υπέροχο κόσμο του Ευάγγελου Μαρινάκη» καταλήγει το δημοσίευμα.

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.