ΕΜΥ: «Τέλος οι καταιγίδες στην Αττική το μεσημέρι της Κυριακής»

Kαθησυχαστική είναι η τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ όσο αναφορά τα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν την Κυριακή, με το ντέρμπι, κατά πως φαίνεται, θα διεξαχθεί κανονικά.

Η τελευταία ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είναι καθησυχαστική για τα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν αύριο Κυριακή.

Επομένως, κατά πώς φαίνεται, δεν τίθεται θέμα μη διεξαγωγής του ντέρμπι των αιωνίων, καθώς ξεκινά, θυμίζουμε, στις 19:30. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΜΥ: 

«Επικαιροποίηση εκτάκτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που εξέτασε και ανέλυσε η ΕΜΥ δεν προκύπτει ουσιώδης διαφοροποίηση από το ήδη εκδοθέν έκτακτο δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Με βάση τα νεότερα δεδομένα το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν: α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Σημειώνουμε ότι οι τιμές EFI πάνω από 0,8 (ανεξάρτητα από το πρόσημο) συνήθως υποδηλώνουν ότι είναι πιθανόν να έχουμε ακραίο καιρό.

Διακρίνεται ότι η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022), ενώ στην υπόλοιπη χώρα την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται: α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης), γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα».