Επιδόσεις που «ζαλίζουν» στις ασιστς ο Καλάθης!

O Nικ Καλάθης μοιράζει ασίστ σαν να… βάζει νερό στο ποτήρι και η Euroleague τον αποθέωσε μέσω σχετικού κειμένου στην ιστοσελίδα της.

Γι’ άλλο ένα παιχνίδι, αυτό του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπάν, ο Νικ Καλάθης παρέδωσε δωρεάν ένα σεμινάριο ασίστ στο κοινό της Euroleague. Το κοντέρ του σταμάτησε στις 17 και λίγοι είναι αυτοί που δεν πιστεύουν ότι σύντομα θα σπάσει το ρεκόρ για τις περισσότερες ασίστ σε αγώνα της διοργάνωσης (19) που ανήκει στον Στέφαν Γιόβιτς από το 2015.

Ακόμη, όμως, και να μην γίνει πραγματικότητα αυτό, τα κατορθώματα του ηγέτου του Παναθηναϊκού σε αυτήν την πτυχή του παιχνιδιού είναι απίθανα και αξιοσημείωτα. «Ο Νικ Καλάθης, για ακόμη μια φορά, φλέρταρε με το ρεκόρ» αναφέρει το σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα της Euroleague.

Aυτό που φαίνεται πως «τρελαίνει» τους ανθρώπους της διοργάνωσης είναι η συχνότητα και η ευκολία με την οποία ο διεθνής γκαρντ φτάνει σε διψήφιο αριθμό τελικών πασών στα παιχνίδια του. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που τονίζεται στο αφιέρωμα: «Συνολικά, 22 φορές στην ιστορία της Euroleague, έχει δώσει κάποιος παίκτης 14 ή περισσότερες ασίστ σε ένα ματς και ο Καλάθης είναι υπεύθυνος για οκτώ από αυτές τις φορές». Καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως μιλάμε για κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο των περιπτώσεων.

Μάλιστα, στα τελευταία πέντε ματς του Παναθηναϊκού, ο 30χρονος Καλάθης ξεπερνά σταθερά τον αριθμό των 11 ασίστ και ο μέσος όρο του έχει εκτοξευθεί στο 9.9. Δεν αποκλείεται λοιπόν να τον δούμε να τελειώνει τη regular season με διψήφιο μέσο όρο.

Πηγή: SDNA