Επιστρέφει εκεί που πρέπει και αυτό τους φοβίζει!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε το βράδυ της Κυριακής με 2 – 1 επί της ΑΕΚ στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου, κάνοντας σαφές ότι είναι παρών στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος, κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς. Γράφει ο Τέλης Παπαδόπουλος.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της «Ένωσης» στο Αθηναϊκό ντέρμπι δημιούργησε πολλές αντιδράσεις στους αντιπάλους του Τριφυλλιού κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε καθώς και τα δυο γκολ προήλθαν από την άσπρη βούλα.

Το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε δυο γκολ μέσα σε 5 λεπτά από το σημείο του πέναλτι και τούμπαρε το εις βάρος του, μέχρι εκείνη την στιγμή, 0 – 1, έβγαλε στην επιφάνεια αυτό που θα ζήσει ο Παναθηναϊκός όλη την φετινή χρονιά: φθόνο και όχληση.

Δεν είναι ότι καλύτερο για τους ανταγωνιστές του να βλέπουν ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο των βαθμών σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, την ίδια στιγμή που εκείνοι έχουν «στραβοπατήσει». Δεν είναι εύκολο, επίσης, να διαχειριστούν το γεγονός, πως ο Παναθηναϊκός δεν μένει άβουλος, αλλά διεκδικεί και παίρνει αυτά που πρέπει, είτε είναι διαιτητικές αποφάσεις είτε είναι αποφάσεις της ΕΠΟ.

Μην ξεχνάμε ότι σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει στη ζωή μας το VAR, το οποίο είναι ένα εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε διαιτητή, που κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και αποβάλλει την παραμικρή αμφιβολία περί ευνόησης κάποιας ομάδας.

Δεύτερον, σχετικά με την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον, γνωστό σε όλους μας για τα Παναθηναϊκά του «αισθήματα», Τάσο Σιδηρόπουλο, οι 4 μεγάλες ομάδες έχουν εδώ και μερικά χρόνια συμφωνήσει στα μεταξύ τους παιχνίδια να ορίζεται ξένος ρέφερι. Γιατί λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να μείνει άπραγος σε μια αυταρχική απόφαση της Ομοσπονδίας, η οποία καταπάτησε την συμφωνία με τους 4 «μεγάλους»;

Ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου και τον ιδιοκτήτη του, Ιωάννη Αλαφούζο εμφανώς πιο δραστηριοποιημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, «φωνάζει» ότι είναι εδώ, διεκδικεί τίτλους και απαιτεί τον σεβασμό που πρέπει να του δείχνουν ως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.