Επιστροφή στις νίκες με καθαρό τρίποντο

Τα «φίνα κορίτσια» επέστρεψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις νίκες, αφού πανηγύρισαν το καθαρό τρίποντο απέναντι στην ομάδα των Αμαζόνων, επικρατώντας της ομάδας της Νέας Ευθραίας με 3-1 σετ.

Με τη Χαντάβα σε ρόλο… Αχιλλέα και συνολικά τις ξένες αθλήτριες του «τριφυλλιού» να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, οι «πράσινες» αφού «πέταξαν» ένα σετ, σοβαρεύτηκαν και κυριάρχησαν στα υπόλοιπα τρία των Αμαζόνων, οι οποίες επηρεάστηκαν από το γεγονός πως η συναθλήτρια τους Λαίτοβα, να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στα μισά του πρώτου σετ.

Στο πρώτο σετ οι «πράσινες» ήταν αυτές που πήραν την πρώτη διαφορά (5-3), με τις Σάντσεζ και Χαντάβα. Με αποτελεσματικότητα στο μπλοκ και εκμεταλλευόμενες τις κακές υποδοχές του Παναθηναϊκού, οι Αμαζόνες ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων στα μισά του σετ (9-13).

Οι «πράσινες» κάλυψαν τη διαφορά και ισοφάρισαν το σετ σε 20-20, με κύριες πρωταγωνίστριες τις Σάντσεζ, Χουντέκοβα και Κωσταντέλλου, όμως τρία αβίαστα λάθη, από φιλέ και κακές υποδοχές στο αντίπαλο σερβίς, χάρισαν το σετ στις Αμαζόνες με 25-21.

Με παρόμοιο τρόπο όπως στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, οι Αμαζόνες πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων με 6-2. Τα «φίνα κορίτσια» έτρεξαν ένα σερί 7-1 και πέρασαν μπροστά, ενώ μέχρι και τα μισά του σετ, κράταγαν μόνες τους τις αντίπαλες παίκτριες στο παιχνίδι με λάθη στις επιθέσεις τους (13-13).

Με τη Χαντάβα να είναι εξαιρετική στα τελειώματα, τη Νείκοβα στη δημιουργία και την Σάντσεζ να «πυροβολεί» σε πρώτο χρόνο, είχε έρθει η ώρα για τις «πράσινες» να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων, την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο και κατέκτησαν με 25-20.

Με τη Χαντάβα να ξεδιπλώνει στις αντίπαλες παίκτριες, ολόκληρο το επιθετικό της ρεπερτόριο και τις Νείκοβα και Σάντσεζ να «χαλούν» με τα σερβίς τους την υποδοχή των Αμαζόνων, τα κορίτσια του Παναθηναϊκό ήταν κυρίαρχα από την αρχή του τρίτου σετ, παίρνοντας διαφορά τεσσάρων πόντων (5-1).

Χουντέκοβα και Κωσταντέλλου συνεισφέραν τα μέγιστα για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η διαφορά στα μισά του σετ (13-5) και παρά τη γενναία προσπάθεια των Αμαζόνων να επιστρέψουν το σετ, οι ξένες αθλήτριες του «τριφυλλιού» ήταν σε εξαιρετική μέρα και οδήγησαν την ομάδα χωρίς άγχος στην κατάκτηση του τρίτου σετ με την Τσιτσιγιάννη με μονό μπλοκ να δίνει τον τελευταίο πόντο (25-17).

Στο τέταρτο σετ η κατάσταση δεν άλλαξε, πόσο μάλλον χειροτέρευσε για τις Αμαζόνες, οι οποίες εμφανώς επηρεασμένες και από την απώλεια της Λαίτοβα, πολλαπλασίασαν τα λάθη τους και δεν παρουσίασαν αντίσταση στον Παναθηναϊκό παρά μόνο όταν το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί και απλώς μάζεψαν τη διαφορά, με εκείνον να κάνει περίπατο και να κατακτά το τρίτο σετ για εκείνον με 25-19 και να μείωνει στον πόντο τη διαφορά από την τρίτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ Πρωταθλήματος.

Επόμενη αναμέτρηση: Παναθηναϊκός – Άρης (20/02 17:00)