Η έρευνα του CIES σχετικά με τη συχνότητα που δίνεται πέναλτι στην ελληνική Super League

  Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία, οι διαιτητές στην ελληνική Super League δίνουν ένα πέναλτι ανά 239 αγωνιστικά λεπτά.

  Ένα πέναλτι κάθε 239 λεπτά  δίνουν οι διαιτητές στην ελληνική Super League. Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη του CIES Football Observatory, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, κατατάσσoντας 75 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη συχνότητα των πέναλτι που δίνονται από τους διαιτητές από την 1η Ιανουαρίου 2020

  Η κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας βρίσκεται στην 23η θέση της σχετικής κατάταξης στον κόσμο και στην στην Ευρώπη. Στην κορυφή, ανάμεσα στα 75 πρωταθλήματα που μελετήθηκαν βρίσκεται η Premier League της Αιγύπτου με ένα πέναλτι κάθε 172 λεπτά (χωρίς τον χρόνο τραυματισμού), ενώ ο παγκόσμιος μέσο όρος είναι 271 λεπτά.

  Η Pro League της Σαουδικής Αραβίας (κάθε 178 λεπτά) και η Premier League της Ρωσίας (κάθε 187 λεπτά) ολοκληρώνουν το βάθρο, με την ιταλική Serie A (κάθε 235 λεπτά) να είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. 

  Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκονται οι ιαπωνικές J1 League (κάθε 520 λεπτά) και J2 League (κάθε 613 λεπτά), καθώς και οι αγγλικές, Championship ( κάθε 434 λεπτά) League Two (κάθε 422 λπεπτά) και League One (κάθε 402 λεπτά).

  Όσον αφορά τα ποσοστά ευστοχίας η ελληνική Super League  έχει 76,2%, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να βρίσκεται στο 77,1%., και καταλαμβάνει την 34η θέση.

  Το μέγιστο ποσοστό καταγράφηκε στη γαλλική Ligue 1 και τη Qatar Stars League (82,2%), ενώ το ελάχιστο παρατηρήθηκε στη PSL της Νότιας Αφρικής (71,4%). Το ποσοστό ευστοχίας είναι επίσης ιδιαίτερα χαμηλό στην πορτογαλική Primeira Liga (73,4%) και στην Ισπανική Λίγκα (74,9%). 

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια