Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Βίρτους Μπολόνια με 84-77 στο Telekom Arena για την 21η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Βίρτους Μπολόνια στο Telekom Arena και την κέρδισε με σκορ 84-66. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα για το 2026 μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και Αρμάνι Μιλάνο.
Παναθηναϊκός – Ζαγκλεμπιέ: Τόσα εισιτηρία έχουν φύγει για τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ
Η αναμέτρηση:
Η Βίρτους «άνοιξε» το σκορ (0-3) με ένα πολύ μακρινό τρίποντο του Έντουαρτς. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα δικό του σερί 4 πόντων (4-4). Ο Παναθηναϊκός πέρασε πρώτη φορά στο σκορ με το εύστοχο τρίποντο του Χουάντσο (9-8). Οι «πράσινοι» έφτασαν σε διψήφια διαφορά (23-13) με το γκολ- φάουλ του Όσμαν με τη 1η περίοδο να κλείνει με εύστοχο δίποντο της Βίρτους (23-15).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός με ένα προσωπικό σερί 4π. του Όσμαν έφτασε τη διαφορά στο +12 (27-15). Η Βίρτους με ένα σερί 7 πόντων έριξε τη διαφορά μετά από ώρα σε μονοψήφιο αριθμό (29-24). Χούαντσο και Σλούκας ήταν εύστοχοι (36-27) με τη Βίρτους με ένα δικό της σερί να ξαναρίχνει τη διαφορά στους +5 (36-31). Ο Παναθηναϊκός με ένα τρίποντο του Ναν ανέβασε τη διαφορά στους +6 με την οποία πήγε στο ημίχρονο (39-33).
Με την έναρξη του β’ μέρους, η Βίρτους κατέβασε τη διαφορά στο καλάθι (39-37). Στο σημείο αυτό ο Παναθηναϊκός «πάτησε» γκάζι και με ένα σερί 8 πόντων «έχτισε» διαφορά 11 πόντων (48-37). Η Βίρτους μείωσε προσωρινά, με τον Χόλμς να πηγαίνει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά απόψε στο +13 (53-40). Οι «πράσινοι» βρήκαν καλάθι με τον Ρογκαβόπουλο, ωστόσο οι Ιταλοί στην εκπνοή βρήκαν καλάθι ρίχνοντας τη διαφορά και πάλι σε μονοψήφια τιμή (56-48).
Στην τελευταία περίοδο, οι «πράσινοι» διατήρησαν το υπέρ τους σκορ με τις βολές των Γκράντ και Γιουρτσέβεν (59-50) οι οποίοι βρήκαν τους πρώτους τους πόντους. Κάπου εκεί ο Ρογκαβόπουλος με 5 προσωπικούς πόντους έδωσε… ανάσα στο «τριφύλλι» (64-53). Η τεχνική ποινή και το τρίποντο του Ναν έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο +14 (72-58). Από εκεί και έπειτα η Βίρτους προσπάθησε μάταια να επιστρέψει στο ματς, υποκλινόμενη στην ανωτερότητα των «πράσινων» (84-77).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ε. Αταμάν): : Ναν, Σλούκας, Γιουρτσέβεν, Φαρίντ, Χολμς, Ερνανγκόμεθ, Γκραντ, Σορτς, Γκριγκόνις, Ρογκαβόπουλος, Καλαϊτζάκης, Σαμοντούροφ.
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Ν. Ιβάνοβιτς): Έντουαρντς, Χάκετ, Παϊόλα, Τέιλορ, Μόργκαν, Νιανγκ, Σμάιλαγκιτς, Άλστον, Ακέλε, Γιάλοου, Ντιούφ, Ακόρσι.
Δες όλα τα νέα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και όλες οι τελευταίες ειδήσεις του «τριφυλλιού»!
Διαβάστε επίσης…
- Δύσκολες ώρες για τον Χουάντσο – Έχασε τη γιαγιά του (pic)
- Το deal με τον Αντίνο που αλλάζει τις ισορροπίες και γράφει ιστορία στον Παναθηναϊκό
- Νικηφόρα ευρωπαϊκή πρεμιέρα
- MK: «Αν δεν πάρουμε το 8ο αστέρι στην Αθήνα θα είμαι έξαλλος» (vid)
- Ο Κάιλ Γκάι συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα








