Euroleague: «Θέλουμε να ολοκληρωθεί η σεζόν κανονικά»

  Η Euroleague με τρισέλιδη επίσημη ενημέρωσή της σχολίασε τις εξελίξεις στην λίγκα, που έχει βάλει προσωρινό «λουκέτο», λόγω του κορωνοϊού. Θέληση της διοργανώτριας αρχής να ολοκληρωθεί κανονικά και με Final Four η σεζόν, πιθανή η αλλαγή ημερομηνίας του, αρνητικές οι οικονομικές επιπτώσεις για τις ομάδες.

  Τα ξημερώματα ο Άνταμ Σίλβερ ανέλυσε πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να συνεχιστεί το ΝΒΑ και λίγες ώρες αργότερα μια παρόμοια ενημέρωση ήρθε και από την Euroleague, η οποία θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

  Η διοργανώτρια αρχή έστειλε προς τις ομάδες μια τρισέλιδη επίσημη ενημέρωση, στην οποία αναλύονται όλα τα ζητήματα των ημερών, αλλά και οι σκέψεις των ανθρώπων της διοργάνωσης σχετικά με το μέλλον της σεζόν. Βέβαια, ο Τζόρντι Μπερτομέου και το επιτελείο του φαίνεται πως κρατούν… μικρό καλάθι, καθώς δεν μπορούν να προβλέψουν την πορεία της κατάστασης με τον θανατηφόρο ιό που «σαρώνει» τον πλανήτη. 

  Η Euroleague μεταξύ άλλων εξήγησε το timing της αναβολής της σεζόν και προσπάθησε να δικαιολογήσει για ποιον λόγο άργησε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ υπογράμμισε πως ήδη υπάρχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για την λίγκα και τις ομάδες. 

  Αναφορικά με το μέλλον της σεζόν και την… κανονικότητα του θεσμού, τονίστηκε πως η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την Κολωνία και την Lanxess Arena, σε περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει μετάθεση του Final Four σε άλλη ημερομηνία. «Η προεταιρότητά μας είναι να διατηρήσουμε το σύστημα της διοργάνωσης, μαζί με το Final Four, ακόμα κι αν χρειαστεί να το μετακινήσουμε σε κάποια άλλη ημερομηνία», υποστηρίζεται σχετικά. Από την Euroleague φάνηκε σαφές πως -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- υπάρχει η πρόθεση να συνεχιστεί κανονικά η σεζόν και να ολοκληρωθεί με πρωταθλήτες. Παράλληλα, βέβαια, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά η διοργανώτρια αρχή επισήμανε πως… δουλεύει πολλά διαφορετικά σενάρια. 

  Όσα αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Euroleague:

  – Άργησε να παρθεί η απόφαση για την αναβολή της διοργάνωσης;

  «Από τη στιγμή που έφτασαν στην Ευρώπη οι πρώτες περιπτώσεις κορωνοϊού, είπαμε πως θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την κανονικότητα των διοργανώσεων, όσο περισσότερο γίνεται, με τις ομάδες να μένουν αφοσιωμένες στον κόσμο και τους συνεργάτες μας. Όμως, την ίδια στιγμή, ακολουθήσαμε τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των τοπικών αρχών, αλλά και του δικού μας ιατρικού γραφείου, για να σιγουρευτούμε πως κάθε απόφασή μας βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα. Γι’ αυτό δώσαμε μερικά ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλάξαμε την έδρα δύο άλλων αγώνων και επιτρέψαμε περιορισμένη πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές»

  Στη συνέχεια, η Euroleague αναφέρθηκε στις εξελίξεις που την έκαναν να αποφασίσει να διακόψει τη σεζόν το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Μαρτίου και στάθηκε στα εξής δεδομένα: 

  – Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε τον κορωνοϊό ως πανδημία. 
  – Αυξήθηκε το ρίσκο για όσους συμμετείχαν στους αγώνες. 
  – Αυξήθηκαν οι περιορισμοί για ταξίδια εντός της Ευρώπης και κάποια μέρη έγιναν μη προσβάσιμα. 
  – Ακυρώθηκαν αγώνες από κυβερνήσεις. 
  – Κυβερνήσεις προχώρησαν στον περιορισμό του κοινού στις εξέδρες των αγώνων. 
  – Συστάσεις των ιατρικών αρχών, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού.

  – Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της διακοπής στις ομάδες;

  «Υπάρχει αβεβαιότητα, η οποία συνδέεται με το πόσο θα κρατήσει ο κορωνοϊός στην Ευρώπη. Ήδη υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ομάδες, την λίγκα, τους συνεργάτες μας, όπως και στις περισσότερες δουλειές στον πλανήτη. Το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί από το πόσο γρήγορα η κατάσταση θα γυρίσει σε κανονικές συνθήκες».

  – Τι θα γίνει με τις διοργανώσεις; Θα ολοκληρωθούν; Θα υπάρξουν πρωταθλητές;

  «Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει λόγος να μπούμε σε υποθετικά σενάρια αυτή τη στιγμή. Προφανώς, έχουμε αρχίσει να αναλύουμε διαφορετικά σενάρια αυτόν τον μήνα, αλλά θα είμαστε πιο ξεκάθαροι, όταν υπάρχει βεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση, που θα επιτρέψει στις διοργανώσεις να συνεχιστούν. Προς το παρόν συνεχίζουμε να δουλεύουμε στους τρόπους που θα κάνουν τη σεζόν να ολοκληρωθεί στις διοργανώσεις και θα στέψει τους πρωταθλητές, ενώ παράλληλα παρατηρούμε τις εξελίξεις».

  – Τι θα γίνει με το Final Four;

  «Προς το παρόν το σενάριο του να γίνει το Final Four στα τέλη Μαΐου είναι ακόμα στο τραπέζι. Όμως, μέρα με την μέρα οι πιθανότητες μειώνονται. Μαζί με την πόλη της Κολωνίας και την Lanxess Arena αρχίσαμε να ψάχνουμε και για άλλες ημερομηνέις. Η προεταιρότητά μας είναι να διατηρήσουμε το σύστημα της διοργάνωσης, μαζί με το Final Four, ακόμα κι αν χρειαστεί να το μετακινήσουμε σε κάποια άλλη ημερομηνία. Θα θέλαμε να στείλουμε και ένα μήνυμα ηρεμίας προς όλους τους οπαδούς που έχουν αγοράσει εισιτήρια από τον Νοέμβριο και θα μπορέσουμε να τους προσφέρουμε αποζημίωση, αν το Final Four αλλάξει ημερομηνίες».

  – Εργάζεται η Euroleague πάνω σε κάποια τροποποίηση του format που υπάρχει;

  «Η προτεραιότητά μας είναι να τελειώσουμε τη σεζόν με τον ήδη συμφωνημένο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, παίζοντας τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια της regular season και τα πλέι οφ, έχοντες κάποιες “περικοπές” στο καλεντάρι, αν κριθεί αναγκαίο. 

  Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι και για διαφορετικά σενάρια. Την ώρα που η αβεβαιότητα συνεχίζεται, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε οποιοαδήπτε επιλογή. Όποια αλλαγή γίνει θα πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο μετόχων της ECA».

  Πηγή: Sdna

  sofa offers
  Translate »