Έχει μάθει από τα λάθη του, αλλά δείχνει να ξανά γυρνάει σε αυτά

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Σωτήρη Αλεξανδροπουλο από Ευρωπαϊκές ομάδες, με την υπόθεση αυτή να δείχνει πολλά για την μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Τέλης Παπαδόπουλος.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, παρατηρείται ότι ο Παναθηναϊκός των τελευταίων μηνών έχει αλλάξει δραματικά σχετικά με ότι συνέβαινε στα μεταγραφικά όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Ιωάννης Αλαφούζος.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που συνέβαινε μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ότι ο Παναθηναϊκός είτε έχανε μέσα από τα χέρια του παίκτες με αξία χωρίς αντίτιμο, καθώς έφευγαν ελεύθεροι χωρίς να μπαίνει ούτε μια δραχμή στα «πράσινα» ταμεία, είτε έχανε παίκτες τους οποίος «μεγάλωνε» ποδοσφαιρικά μέσω των ακαδημιών του, έφθαναν στη πρώτη ομάδα και έπειτα είτε και αυτοί έφευγαν για άλλες ομάδες με μηδενικά έσοδα είτε το ποσό που λάμβαναν οι Πράσινοι ήταν μηδαμινό.

Τα παραδείγματα ήταν πολλά και όμως ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε να μαθαίνει από τα λάθη του. Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε ότι ο Σέρβος ήρθε για να αλλάξει τη μεταγραφική νοοτροπία του Συλλόγου.

Πρώτα, ήρθε σε διαπραγματεύσεις με παίκτες που δεν υπολόγιζε ώστε και να αποφορτιστεί ο Σύλλογος από συμβόλαια που τον βαραίνουν αλλά και να αποδεσμευτούν φέρνοντας «ζεστό χρήμα» στα ταμεία της ομάδας. Έπειτα, δείχνει να αλλάζει και η νοοτροπία του σχετικά με παίκτες που έχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

Κάπου εδώ στην κουβέντα έρχεται η υπόθεση Αλεξανδρόπουλου. Ναι, μπορεί ο Παναθηναϊκός να αρνήθηκε προτάσεις από την Βερόνα για τον νεαρό μέσο, κρίνοντας τες πολύ χαμηλές για αυτό που προσφέρει, όμως η κρούση της Σπόρτινγκ και η επικείμενη, αν τελικώς οριστικοποιηθεί, συμφωνία θα δείξει ότι ο Παναθηναϊκός έχει πέσει στο ίδιο παράπτωμα των προηγούμενων ετών.

Η διαφορά, όμως, με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι το αντικείμενο συζήτησης δεν είναι οι αποδεσμεύσεις είτε με μηδενικά ή μηδαμινά έσοδα, είναι ότι ενώ υπάρχει η ευκαιρία σε 2 με 3 χρόνια να εκτιναχτεί ακόμα περισσότερο η χρηματιστηριακή αξία του Αλεξανδρόπουλου και το ποσό μεταγραφής να είναι ακόμα υψηλότερο, το «Τριφύλλι» βιάζεται και θεωρεί ότι δεν μπορεί να εκμαιεύσει μια σαφώς μεγαλύτερη προσφορά θυσιάζοντας λίγο χρόνο ακόμα.

Προσωπική μου άποψη, είναι πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει υπομονή να κρατήσει παίκτες σαν τον Αλεξανδρόπουλο μέχρις ότου να έρθει εκεί που πραγματικά ανήκει και τότε η προσεγγίσεις από μεγάλα κλαμπς θα είναι ακόμα περισσότερες και οι προσφορές τους θα είναι πολυ μεγαλύτερες.

Φθάνει μόνο ο Σύλλογος, να μάθει επιτέλους πότε πρέπει να «πουλάει» και να μην υποτιμάει το «προϊόν» του…