Φελντέιν: «Ο Κάτας είναι προπονητής επιπέδου Euroleague»

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Φελντέιν, ανέλυσε στο SDNA.gr, το προφίλ του Όντεν Κάτας, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα πριν υπογράψει με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός γκαρντ, βρίσκεται αυτό το διάστημα της καριέρας του, υπό τις οδηγίες του Ισραηλινού κόουτς στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και σκιαγράφησε το προπονητικό προφίλ του Κάτας, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για έναν κόουτς επιπέδου Euroleague.  

Αναλυτικά:

– Πώς είναι ο Όντεντ Κάτας ως προπονητής; Είναι αυτό που λέμε «προπονητής των παικτών»;

«Ο Κάτας είναι ένας τεχνικός στον οποίον οι παίκτες μπορούν να στηριχτούν και να τον εμπιστευτούν. Είναι ο “προπονητης των παικτών”, γιατί γνωρίζει πώς σκεφτόμαστε και μας καταλαβαίνει. Όμως, παράλληλα, ξέρει πότε θα πρέπει να πιέσει τους αθλητές του κατά τη διάρκεια των αγώνων».

– Ποια είναι η φιλοσοφία του και τι του αρέσει περισσότερο να βλέπει από την ομάδα του πάνω στο παρκέ;

«Στην επίθεση έχει μία πίο ελεύθερη φιλοσοφία. Θα δώσει στο ρόστερ μερικά sets. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές θα ζητήσει από τους παίκτες του να διαβάσουν το παιχνίδι και να πάρουν τις -κατάλληλα δομημένες- αποφάσεις τους».

– Πόσο απαιτητικός ή αυστηρός είναι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων;

«Οι προπονήσεις του δεν ήταν τόσο σκληρές, γιατί εμείς στη Χάποελ Ιερουσαλήμ είχαμε ένα πιο μικρό ρόστερ και δίναμε πάρα πολλούς αγώνες. Θεωρώ, όμως, πως με ένα μεγαλύτερο ρόστερ, σαν αυτό του Παναθηναϊκού, θα είναι πιο απαιτητικός».

– Με ποιον τρόπο λειτουργεί στα αποδυτήρια, με δεδομένο πως έχει υπάρξει παίκτης και καταλαβαίνει καλά την νοοτροπία σας και τις σκέψεις σας;

«Πρόκειται για έναν ήσυχο άνθρωπο, που νοιάζεται πραγματικά για όλους τους παίκτες του. Το σημαντικό είναι ότι ξέρει από πρώτο χέρι πώς να “συνδέεται” μαζί τους».

– Πώς αντιμετωπίζει τις δύσκολες συνθήκες, που ενδέχεται να προκύψουν μέσα στη σεζόν;

«Ο καθένας διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο τις δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω πως εκείνος προσαρμόζεται και βοηθάει τους παίκτες του να κάνουν το ίδιο, για να βρεθεί ο δρόμος και να αντιδράσει η ομάδα του έπειτα από κακές στιγμές».

– Πώς είναι εκτός παρκέ;

«Είναι ένας οικογενειάρχης. Πάντως, θα πρέπει να σου πω ότι πάντα θα βρει τον χρόνο και τον τρόπο να μιλήσει με τους αθλητές του μετά τις προπονήσεις ή ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα έχει στην Αθήνα».

– Τι «προβλέπεις» για το… ταίριασμά του με τον Παναθηναϊκό, εφόσον επιτευχθεί το οριστικό deal;

«Κοίτα, δεν γνωρίζω τόσο καλά το τωρινό ρόστερ της ομάδας, οπότε δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι πιστεύω πως ο Κάτας είναι ένας προπονητής επιπέδου Euroleague. Οπότε, θα κάνει το καλύτερο που περνάει από το χέρι του».