«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

  Έχασε και στον Άρειο Πάγο την υπόθεση ο Ολυμπιακός για τις μεταγραφές του Κοσκωτά και πλέον είναι οριστικό ότι ξεκινάει η καταβολή 11 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο!

  Δραματική εξέλιξη για τα ταμεία της σημερινής διοίκησης του Ολυμπιακού είχαν οι μεταγραφές που έκανε πριν 30 χρόνια ο Γιώργος Κοσκωτάς με λεφτά του ελληνικού λαού, μέσω της Τράπεζας Κρήτης. Υποχρεούται πλέον να καταβάλει 10,9 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ως αποζημίωση για τα κλεμμένα χρήματα της τότε διοίκησης.

  Μπορεί να χρειάστηκε τρεις ολόκληρες δεκαετίες μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, όμως ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα τι μέλει γενέσθαι για μία από τις αγωγές που αφορούσε (κάποια από) τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει ο Γιώργος Κοσκωτάς για να κάνει μεταγραφές για τον Ολυμπιακό.

  Όπως αποκαλύπτει σήμερα το aek365.org, ο Ολυμπιακός έχασε και στον Άρειο Πάγο την υπόθεση και πλέον με τον πιο επίσημο και αμετάκλητο τρόπο οφείλει να καταβάλει στο Δημόσιο το ποσό των 10.918.292 ευρώ.

  Πρόκειται για ποσό που δεν είχε συμπεριληφθεί στην ρύθμιση που είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το οποίο όμως με τους τόκους πήρε δραματική προσαύξηση. Ο Ολυμπιακός με διάφορους τρόπους εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να γλιτώσει την πληρωμή του, όμως η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, τον υποχρεώνει πλέον να πληρώσει αυτή την οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο.

  Το αρχικό ποσό που είχε υπεξαιρεθεί από τα ταμεία της Τράπεζας Κρήτης από τον Γιώργο Κοσκωτά και χρησιμοποιήθηκε για μεταγραφές του Ολυμπιακού ήταν 1.617.166, όμως όμως με τους τόκους τόσων ετών, εκτοξεύτηκε στα 10.918.292 ευρώ, που καλούνται πια να πληρώσει η σημερινή διοίκηση των ερυθρόλευκων.

  Πηγή: SDNA.gr

  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.