Φούνα Blog: «Ευχαριστώ τους μάγκες που τα τύμπανα και οι φωνές τους δεν σίγασαν δευτερόλεπτο»

Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνα Φούνα, μπλογκάρει στο Prasinoforos.gr.

Στο τέταρτο μπλογκ της στην ιστοσελίδα μας, η επιθετικός του «τριφυλλιού» κάνει έναν απολογισμό της φετινής χρόνιας, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρωτάθλημα αήττητος και ανέβηκε στην Β’ Εθνική.

Παράλληλα κάνει ειδική αναφορά στους ανθρώπους που γνώρισε μέσω του Παναθηναϊκού ενώ ευχαριστεί τον κόσμο που έδωσε το παρών στην Λεωφόρο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το Blog:

Ο Παναθηναϊκός σηκώνει κούπα , και για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν πανηγυρίζω από το πέταλο , αλλά μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Τι φινάλε! Ο ορισμός του «ανάμικτα συναισθήματα» η φετινή χρονιά, αλλά με τι άλλο να ασχοληθείς όταν στέκεσαι πρωταθλητής μπροστά στον κόσμο σου.

Στην ανασκόπηση της φετινής χρονιάς θα ξεκινήσω αντίστροφα, από το λατρεμένο μου τέλος μέχρι την παθιασμένη αρχή. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, έναν έναν τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην φιέστα μας και μας δάνεισαν τις φωνές τους. Θέλω να ευχαριστήσω περισσότερο αυτούς τους μάγκες, που τα τύμπανα και οι φωνές τους δεν σίγασαν δευτερόλεπτο σε αγώνα Γ Εθνικής γυναικείου ποδοσφαίρου! Θέλω να τους διαβεβαιώσω , ότι ο παλμός τους ανατριχιαζε τα κορμιά μας , χωρίς αμφιβολία.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω, ότι με κάποια απλά ρυθμικά τραγούδια, πριν 2 μέρες κάνανε πράξη το πιο τρελό όνειρο των περισσότερων κοριτσιών που φόρεσαν την φανέλα φέτοw. Όποιος θεωρεί ότι υπερβάλλω, αξίζει να ασχοληθεί λίγο με το γυναικείο ποδόσφαιρο, να αντιληφθεί πόσο υστερεί σε στήριξη, σε διαφήμιση, σε δύναμη. Το βροντερό παρόν των οπαδών μας στο συγκεκριμένο αθλητικό τμήμα, είναι πέρα από πρωτόγνωρο, πολύ ρομαντικό, πολύ απρόσμενο, πολύ Παναθηναϊκό και πολύ εφόδιο για το μέλλον.

Τους ευχαριστώ, γιατί μου προσέφεραν την δυνατότερη ανάμνηση αφού πλέον είχα την ευκαιρία να σταθώ μπροστά τους και να τραγουδήσουμε παρέα. Πρώτο μου μέλημα με το σφύριγμα της λήξης να πάω να τους δω από κοντά, να τους δείξω πως είμαι μια από αυτούς 100%, πως είμαι περήφανη που είμαι συνοπαδός τους και κάπως έτσι παρά λίγο να ξεχάσω και την απονομή! Η επανίδρυση του τμήματος μετά το 1980, ξεπέρασε τις προσδοκίες παιχτών και οπαδών, ανεβαίνοντας κατηγορία αφενός αήττητοι, αφετέρου με το τρομερό μηδέν παθητικό.

Κύριοι Αραγιάννης , Βρανοπουλος , Μαλακατες , Κυριζακης, τέσσερα ονόματα που μας δώσανε το στυλό για να γράψουμε ιστορία. Όλα ανέφικτα χωρίς αυτούς. Σε προσωπικό επίπεδο, μια πετυχημένη χρονιά για τον σύλλογο, δεν μπορεί να μην είναι πετυχημένη για εμένα. Δύσκολη χρονιά με πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, αλλά πώς να κρατήσω τα αρνητικά όταν η καρδιά μου έχει γεμίσει από αγάπη φέτος. Ένας χρόνος που είχα την ευλογία, παίχτριες που θαύμαζα και δεν περίμενα πως θα καταφέρω καν να γνωρίσω, να είναι συμπαίχτριες μου. Να προπονούμαι μαζί τους. Να μου μιλάνε. Να με συμβουλεύουν. Να με σηκώνουν όποτε πέφτω και πίστεψέ με οι φορές ήταν πολλές.

Η αρχηγός μου, Χαρά Δημητρίου, το πουλέν μου, η Φαίδρα Λόγου , η Φιλάνθη μου, η φίλη μου, που τίποτα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς αυτήν, και για το τέλος η Στέλλα μου, η παίχτρια που θαύμαζα, η παίχτρια που με πήρε από το χέρι όταν κανείς δεν με πίστευε, αυτή που της χρωστάω και θα της χρωστάω πάντα. Και άλλες πολλές, πάρα πολλές και σπουδαίες, που με τις αρχές και την ποιότητα τους θύμισαν Παναθηναϊκό και τίμησαν τον Παναθηναϊκό. Τίποτα δεν συγκρίνεται και δεν μπαίνει στη ζυγαριά με τους ανθρώπους που γνώρισα. Γέμισα εφόδια και συναισθήματα για πολλά χρόνια εξαιτίας τους.

Εδώ κάπου, θέλω να δώσω την αξία που αρμόζει και στον άνθρωπο που δεν τραβάει πολύ τα φώτα λόγω της θέσης του, αλλά που χωρίς αυτόν η ποιότητα της δουλειάς μας φέτος θα υστερούσε καθοριστικά. Ο γυμναστής μας, ο ψυχολόγος μας, ο άνθρωπός μας φέτος, ο Τόμυ Καρδούλας, άλλος ένας άνθρωπος που κερδίζω μέσα από αυτήν την εμπειρία, και δεν θα τον αντάλλαζα. Όλα αυτά τα ονόματα, είναι τα κέρδη μου, είναι ο πλούτος που αποκόμισα και ανακουφίστηκα που φόρεσαν την φανέλα της ομάδας μου, σαν οπαδός πρωτίστως και ύστερα σαν παίχτρια.

Κλείνοντας, η επόμενη χρονιά δεν ξέρω πού θα με βρε, αλλά θέλω να σας πω με σιγουριά ότι φέτος έγινε μόνο η αρχή! Στηρίξτε το , δώστε του την ευκαιρία, τραγουδήστε για αυτό και ακουστείτε πολύ , το τμήμα του γυναικείου ποδοσφαίρου σας έχει πολύ ανάγκη. Όταν λέμε πρωταθλητής σε όλα τα σπορ, εννοούμε σε όλα τα σπορ! Και όταν λέμε παντοτινός, εννοούμε παντοτινός! Ξεκινήσαμε το μέτρημα φέτος και δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

Χαιρετώντας, θέλω να σας πω ευχαριστώ, μόνο και πώς ό,τι σημαίνει για εμένα ο Παναθηναϊκός, δεν είναι κανείς αρκετός για να το χαλάσει. Παναθηναϊκός πάνω απ’ όλα και κυρίως , Παναθηναϊκός πάνω από όλους!