Γ. Αγγελόπουλος για μεταγραφή Σπανούλη: «Θέλαμε να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού»

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη αναφέρθηκε στο χρονικό της μεταγραφής του παλαίμαχου διεθνούς από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός τόνισε πως μετά τον χαμένο τρίτο τελικό του 2010 από τους «πράσινους» η ομάδα του έδρασε στρατηγικά, θέλωντας να αποκτήσει τον καλύτερο παίκτη του «αιωνίου» στην καλύτερη ηλικία.

Αναλυτικά το απόσπασμα:

«Ήταν το 2010. Μετά τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, τον χαμένο τελικό. Όλοι ξέρετε τι είχε γίνει και πώς χάθηκε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ομάδα. Το 2009 ήταν στο Final Four και το 2010 στον τελικό. Είχαν πει πως είχαμε τότε την μισή μεικτή κόσμου, αλλά στην Ελλάδα δεν πετυχαίναμε τους στόχους. Σκεφτήκαμε πώς πρέπει να δράσουμε στρατηγικά σε αυτά που βλέπαμε. Είναι γνωστά. Η απόφαση ήταν να πάμε να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού, στην καλύτερη ηλικία. Με δεδομένες τις δυσκολίες που υπήρχαν, γιατί στην ομάδα ήταν και ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς. Υπήρχε ένα θέμα πού και πώς θα παίξει ο Σπανούλης, καθώς και η δυσκολία του να φύγει αθλητής σε τέτοια ηλικία από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Κάναμε το μεγάλο χτύπημα. Ο Βασίλης δεν θα τα ζούσε πουθενά αλλού αυτά, είχε μεγάλο κίνητρο. Κούμπωσε η επιθυμία μας να κάνουμε τον Ολυμπιακό πρώτο σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως αξίζαμε, με την επιθυμία του Βασίλη να πάρει την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσει σε κατακτήσεις. Άρχισε δύσκολα αυτή η σχέση, υπήρχαν και δύσκολες στιγμές. Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις ήταν δύσκολες, είχαμε φτάσει σε αδιέξοδο. Ο Μίσκο θα το θυμάται αυτό. Τότε ζούσαμε στη Βοστώνη με τη γυναίκα μου και την κόρη μου. Γυρίζαμε στην Ελλάδα για μόνιμα. Υπήρχε ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Λίγο πριν γίνει η τελική επιστροφή μιλήσαμε με τον Παναγιώτη και είπαμε να κάνουμε την μεγάλη κίνηση και να έρθει ο Βασίλης. Ήταν Σάββατο. Κυριακή έφτασα στην Αθήνα και το ίδιο απόγευμα υπογράψαμε στα γραφεία μας το πρώτο συμβόλαιο. 

Εκεί άλλαξε και η ιστορία του Ολυμπιακού. Καθυστέρησε να φανεί αυτή η κίνηση, ο Βασίλης άκουσε πολλά και εντός και εκτός οργανισμού. Αλλά απέδειξε με την αξία του ποιος είναι και πού μπορεί να φτάσει. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και έμεινε εκεί ως κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη για σχεδόν μία δεκαετία. Αυτό που πάντα λέγαμε είναι ότι ο Βασίλης δεν δίστασε να ηγηθεί μιας ομάδας και με χαμηλό μπάτζετ. Πετύχαμε απίστευτους άθλους. Είχαμε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό στην Ευρώπη από τις Top 8 ομάδες. Όλοι οι ανταγωνιστές μας είχαν τρεις και τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Παγκόσμιο φαινόμενο. Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε με τον Βασίλη αρχηγό».