Γαλατσόπουλος: «Τόσα θα παίρνει κάθε ΚΑΕ από το στοίχημα»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μίλησε για την οικονομική «ένεση» που θα λάβουν οι ΚΑΕ από το στοίχημα και αναφέρθηκε στα ποσά που θα βάλουν στα ταμεία τους οι ομάδες της Basket League.

Ο Γαλατσόπουλος συγκεκριμένα δήλωσε πως στο μπάσκετ θα μπαίνουν κάθε χρόνο 7,5 εκατομμύρια ευρώ, συν κάποια επιπλέον χρήματα για τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Επιπλέον, τόνισε πως κάθε ΚΑΕ θα πάρει 230.000 ευρώ ως προκαταβολή, από τα 3 εκατομμύρια που θα δοθούν αρχικά. Όπως ανέφερε από την ιστορική αυτή απόφαση κάθε ομάδα αναμένεται να κερδίζει 600.000 ευρώ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα»:

Για το τι είναι αυτό που τον κάνει να κερδίζει στις εκλογές στον ΕΣΑΚΕ: 

«Σίγουρα είναι η δουλειά και οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν στην Λίγκα μεταξύ των ομάδων. Ο πρόεδρος, πρέπει να φροντίζει για το καλό των ομάδων και το πως θα γίνει καλύτερη η Λίγκα».

Για την μεγαλύτερη πρόκληση στην τρίτη του θητεία και τα κέρδη των ΚΑΕ από το στοίχημα: 

«Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έγιναν σημαντικά πράγματα με την κεντρική διαχείριση και την κεντρική παρέμβαση του ΕΣΑΚΕ στην αδειοδότηση των ομάδων. 

Η μεγαλύτερη επιτυχία που είχαμε, ήταν η ιστορική απόφαση με την φορολόγηση του στοιχήματος. Στο μπάσκετ, θα μπαίνουν στα ταμεία κάθε χρόνο 7.5 εκατ. ευρώ, συν ένα ακόμα ποσό για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. 230 χιλιάδες θα παίρνει η κάθε ΚΑΕ σαν προκαταβολή, διότι το 7% θα πηγαίνει στην Λίγκα. Το ποσό των 3 εκατ. είναι μια πρώτη προκαταβολή, το συνολικό ποσό, έχει υπολογισθεί στα 7.5 εκατ, δηλαδή 600 χιλιάδες κάθε ομάδα. Η αναλογία αυτή, βγαίνει μέσα από στοιχεία. Πιστεύω, είναι ιστορική απόφαση, διότι υπάρχει πλέον χρηματοδότηση και του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θα αλλάξει το επίπεδο των ομάδων και ο ανταγωνισμός».