Γελάει όλη η Ευρώπη: Πήρε θέση για την σφαγή του Παναθηναϊκού η Ευρωλίγκα!

  Η Ευρωλίγκα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση και αναφέρθηκε στις αμφισβητούμενες φάσεις του Game 3 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, ο Τζος Νίμπο δεν πάτησε την τελική γραμμή, καθώς δεν υπάρξει κάποια διαθέσιμη εικόνα που να δείχνει ότι ο αθλητής της Μακάμπι υπέπεσε στην παράβαση.

  Παράλληλα, στην φάση με την τάπα του Λεσόρ και το τζάμπολ, όλα έγιναν με βάση τους κανονισμούς, χωρίς να υπάρξει κάποιο λάθος από τους διαιτητές.

  Αναλυτικά:

  «Τέταρτη περίοδος (00:57:00)

  Με 57 δευτερόλεπτα να απομένουν στην τελευταία περίοδο, ο παίκτης της Μακάμπι Τζος Νίμπο άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το χαμένο σουτ του Κλίβελαντ. Ο Νίμπο, με την κατοχή της μπάλας, τρέχει σε μια από τις γωνίες και πετάει την μπάλα στον Λεσόρ. Η μπάλα χτυπάει στο σώμα του Λεσόρ και καταλήγει έξω με την κατοχή να δίνεται στην Μακάμπι. Αφού εξετάσαμε όλες τις διαθέσιμες εικόνες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι ο Νίμπο πατάει στην τελική γραμμή, αφού η φτέρνα του μπορεί να είναι σηκωμένη από το έδαφος και η γωνία της κάμερας δεν δίνει αντίθετη οπτική.

  Τέταρτη περίοδος (00:14:09)

  Με 14.9 δευτερόλεπτα να απομένουν στην τελευταία περίοδο, ο Λορέντζο Μπράουν πηγαίνει προς το καλάθι και επιχειρεί ένα σουτ, όταν ο Ματίας Λεσόρ προσπαθεί να το μπλοκάρει. Ο κεντρικός διαιτητής δίνει παράβαση goaltending όταν το ρολόι δείχνει 0:14:9 στην τελευταία περίοδο. Αφού η φάση αυτή γίνεται στα 2 τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου, μπορεί να επαναθεωρηθεί από τους διαιτητές. Οι διαιτητές βλέπουν την φάση στο instant replay και μετά από εξέταση αποφασίζουν ότι η τάπα ήταν νόμιμη. Σωστή απόφαση.

  Σύμφωνα με τους κανόνες της EB και το Case Book όταν δίνεται παράβαση goaltending ή παρέμβασης και στην συνέχεια επανεξετάζεται μέσω του instant replay και ανατρέπεται, αν καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει εξασφαλίσει άμεσο και ξεκάθαρο έλεγχο της μπάλας όταν η παράβαση σφυρίχτηκε, το ματς ξεκινά με τζάμπολ στον κύκλο που είναι πιο κοντά στο σημείο που έγινε η παράβαση.

  Για να συνεχιστεί το ματς, οι διαιτητές βλέπουν την φάση και πριν από το πιθανό ριμπάουντ μετά την σωστή τάπα, η μπάλα χτυπάει στο στεφάνι. Σωστή απόφαση. Σύμφωνα με το άρθρο 50.4 των κανόνων της FIBA, το ρολόι της επίθεσης πρέπει να σταματήσει και να επαναρυθμιστεί στα 14 δευτερόλεπτα όταν: η μπάλα αφού έχει χτυπήσει το στεφάνι μετά από αποτυχημένη προσπάθεια για καλάθι … εάν η ομάδα που επανακτά τον έλεγχο της μπάλας ήταν αυτή που τον είχε και πριν αυτή χτυπήσει στο στεφάνι.

  Σύμφωνα με το άρθρο 49.2, ο χρονομέτρης πρέπει να ξεκινήσει το ρολόι όταν: κατά την διάρκεια του τζάμπολ, γίνεται νόμιμα τιπ από έναν από τους παίκτες που κάνουν άλμα. Σύμφωνα με το άρθρο 50.1, αυτός που χειρίζεται τον χρόνο της επίθεσης πρέπει να ξεκινήσει την συσκευή όταν στο παρκέ μια ομάδα παίρνει έλεγχο της μπάλας.

  Μετά από αυτό, ο Τζος Νίμπο και ο Ματίας Λεσόρ πηδάνε για το τζάμπολ και ο Νίμπο την στέλνει στην κατεύθυνση του Κόλσον, που παίρνει τον έλεγχο της μπάλας όταν το ρολόι δείχνει 0:14 δευτερόλεπτα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατοχής, υπάρχει φάουλ για επαφή του Τζέριαν Γκραντ με τον Λορέντζο Μπράουν, όταν το ρολόι δείχνει 5.9 δευτερόλεπτα. Το reset στο ρολόι της επίθεσης είναι σωστό, όπως και η επανέναρξη του αγώνα όταν έγινε τιπ στην μπάλα, κι αφού υπήρχαν 14 δευτερόλεπτα ή λιγότερα στο χρονόμετρο, τότε το ο ρυθμιστής του χρόνου επίθεσης σωστά σταματάει το μηχάνημα (άρθρο 50.5)».

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια