Γιαπλές: «Όταν κάποιος είναι αφηρημένος, δεν συγχωρείται»

  Ο Θανάσης Γιαπλές μίλησε μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ζενίτ για το κομμάτι της τακτικής αλλά και την επόμενη μέρα.

  Aναλυτικά το μέλος του τεχνικού τιμ του Παναθηναικού τόνισε:

  «Όταν συμβαίνουν διάφορα πράγματα, μερικές φορές μπορεί η εικόνα να είναι διαφορετική, να μπουν οι παίκτες παθιασμένα, ή να γίνει αυτό που συνέβη. Είναι δική μας δουλειά, δεν το καταφέραμε αυτό. Εκεί ήταν το σημείο που έκρινε την πορεία του παιχνιδιού. Όταν κάνεις μια ποιοτική ομάδα να παίζει έτσι, κυρίως για την άμυνά μας μιλάω, μετά είναι δύσκολος ο δρόμος σου.

  Έχει παιχτεί ένας γύρος στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι θέμα τακτικής, αν θα παίξεις παγίδες ή δύο-δύο. Εμείς μετά την τρίτη, τέταρτη φάση, είδαμε αστοχίες στην τακτική, όταν κάποιος παίκτης είναι αφηρημένος . Δεν φταίει ο παίκτης, είναι ευθύνη δική μας. Το θέμα είναι πώς κάνεις την τακτική.Αυτό που θα διαλέξεις το θέμα είναι αν θα το εκτελέσεις πιστά. Αλλάξαμε τρεις τακτικές, δεν βρήκαμε αξιόπιστη λύση μέχρι το 30’».

  Για την επόμενη μέρα και τον δεύτερο γύρο είπε:

  «Μετά τη φυγή του κόουτς Βόβορα, εγώ κι ο Κώστας (Χαραλαμπίδης) έχουμε αναλάβει ένα συγκεκριμένο έργο μέχρι να έρθει η διάδοχη κατάσταση. Με αυτά που μπορούμε, με τη δουλειά, προσπαθούμε για το καλύτερο. Πολλές φορές όμως δεν μπορείς να επέμβεις 100% σε έναν παίκτη που έχει τη δική του αντίληψη, την δική του ψυχοσύνθεση. Σίγουρα όταν κάποιος είναι αφηρημένος δεν συγχωρείται και προσπαθήσαμε να το δείξουμε αυτό σε κάποια παιδιά με τον χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω στο επόμενο ματς που είναι κρίσιμο για το Ελληνικό Πρωτάθλημα, να είμαστε έτοιμοι».