Γιατί έπαψες ΠΑΝΑΘΑ να θυμίζεις…

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για μια ακόμα φορά από τον αιώνιο αντίπαλο με μια εμφάνιση που λίαν επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί τσίρκο και τα σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα να είναι πραγματικά ανύπαρκτα! Γράφει ο Τέλης Παπαδόπουλος.

Εάν θελήσει κάποιος να ανατρέξει στην τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, θα πρέπει να ανατρέξει 1 χρόνο πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου του 2021 και στη νίκη μέσα στο ΣΕΦ με 76 – 81. Έκτοτε η ομάδα μετράει 10 (!) συνεχόμενες ήττες από την ομάδα του Πειραιά σε όλες τις διοργανώσεις.

Βέβαια δύσκολα μπορεί κανείς να αποδώσει την λέξη ομάδα σε αυτό που είδαν τα μάτια μας σήμερα, καθώς Παναθηναϊκό πλέον έμειναν να θυμίζουν οι φανέλες, το σήμα και το ΟΑΚΑ. Όλοι όσοι αποτελούν τον Παναθηναϊκό (διοίκηση, προπονητές, παίχτες) αυτή τη στιγμή, πλην λίγων εξαιρέσεων (βλ. Μπέικον) είναι απλά τυχοδιώκτες που ταλαιπωρούν έναν ήδη ταλαιπωρημένο Σύλλογο, αλλά και όλους εμάς που παρακολουθούμε αυτή την τραγωδία.

Ας το πιάσουμε, όμως, από την αρχή…

Μια διοίκηση, που ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός του αγωνιστικού προβλήματος της ομάδας, όποτε δηλαδή ασχολείται γιατί μια «βάζει» πωλητήριο στην ομάδα, μια ασχολείται αλλά με απώτερο σκοπό να κρίνει τον Λιόλιο, τον Αυγενάκη κτλ, η οποία διοίκηση, το περασμένο καλοκαίρι δήλωνε την επιστροφή σε μια κανονικότητα… που ποτέ δεν ήρθε και αντ’ αυτής ο εξευτελισμός και η «συρρίκνωση» του Παναθηναϊκού καθημερινά μας υπενθυμίζουν πως είναι εδώ.

Ένας προπονητής ο οποίος, για το μέγεθος του Συλλόγου, έχει πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε, χωρίς ωστόσο να έχει αποδείξει τίποτα απολύτως. Διότι, σε κάθε ματς παρουσιάζεται μια ομάδα χωρίς σύστημα, χωρίς ένα ουσιαστικό πλάνο, με πρακτικές που δεν εφαρμόζονται ΟΥΤΕ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αντί, λοιπόν, αυτός ο κύριος και όσοι τον περιβάλλουν να πουν «Παιδιά, συγγνώμη, δε μπορούμε παραπάνω» και να παραιτηθούν, μένουν εκεί «βιδωμένοι» στη θέση τους προσπαθώντας να μας αποδείξουν τί; Μάλλον ότι το βαρέλι έχει και πιο κάτω από όσο πιστεύουμε.

Τέλος, παίκτες, οι οποίοι στην πλειονότητα τους, παίζουν χωρίς ενσυναίσθηση του πού βρίσκονται, ποια φανέλα εκπροσωπούν και για ποιον Σύλλογο παίζουν. Άνευροι, απαθείς χωρίς ίχνος ντροπής, αλλά και χωρίς τη παραμικρή θέληση να δώσουν στον κόσμο της ομάδας την ελπίδα να πιστέψει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα στηρίξει την ομάδα, όπως έκανε και σήμερα γεμίζοντας το ΟΑΚΑ, αλλά δε ξεγελιέται εύκολα και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Μια ακόμα φορά ήταν η σημερινή με το σύνθημα που δονούσε το ΟΑΚΑ να μας εκφράζει όλους: «ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ»