Ο Νίκος Αθανασίου, μέσα από την εκπομπή «Galacticos», τοποθετήθηκε για τα συνεχόμενα γλιστρήματα που παρατηρήθηκαν στο χορτάρι της Λεωφόρου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.
Το ζήτημα έγινε ιδιαίτερα εμφανές στη φάση του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού, όταν ο Θωμάς Στρακόσα έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να ανοίξει μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο το γήπεδο είχε ποτιστεί ή αν υπήρχε κάποια αστοχία στην προετοιμασία του τερέν.
Τελειώνει ο Γιουρτσεβέν – Ο σέντερ που είναι στην κορυφή της λίστας!
Ο Αθανασίου, όμως, κατέρριψε άμεσα το σενάριο περί ποτίσματος: Το γήπεδο δεν ποτίστηκε πριν από το ντέρμπι. Όπως αποκάλυψε, η έντονη υγρασία που επικρατεί στη Λεωφόρο τους χειμερινούς μήνες δημιουργεί από μόνη της μια ολισθηρή επιφάνεια, ανεξάρτητα από τις ενέργειες του προσωπικού του γηπέδου.
Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να περιοριστεί σημαντικά με τη σωστή επιλογή τάπας, καθώς οι ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετικές επιλογές για βαριά ή πιο στεγνά τερέν. Οι ειδικές τάπες που ενδείκνυνται για υγρό χορτάρι μειώνουν αισθητά την πιθανότητα γλιστρήματος, κάτι που δεν φαίνεται να τηρήθηκε από όλους τους παίκτες.
Τέλος, αποκάλυψε ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει ήδη ενεργοποιηθεί, εξετάζοντας λύσεις και παρεμβάσεις ώστε ο αγωνιστικός χώρος να βελτιωθεί και το πρόβλημα να περιοριστεί στο μέλλον. Το θέμα θεωρείται σοβαρό και βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα στο «τριφύλλι».
Δες όλα τα νέα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο και όλες οι τελευταίες ειδήσεις του «τριφυλλιού»!
Διαβάστε επίσης…
- Απαγορεύεται ιστορικός πανηγυρισμός! – Θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα
- Θύρα 13: Το μήνυμα της για τις κινητοποιήσεις των αγροτών (pic)
- «Το παιχνίδι στη Λάρισα ήταν από τα τελευταία του Μλαντένοβιτς»!
- ΠΑΟΚ: Χάνει Γιακουμάκη – Τα δεδομένα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!
- Παναθηναϊκός: Έρχονται ηχηρές αποχωρήσεις – Η στάση Αλαφούζου προς τον Μπενίτεθ!








