Γίνε ένας ήρωας

  Ο Παναγιώτης Πελεκούδας μπλογκάρει στο Prasinoforos.gr και γράφει για το πως μπορούν οι άνθρωποι να γίνουν ήρωες στην σημερινή δύσκολη εποχή.

  Γράφει ο Παναγιώτης Πελεκούδας.

  Ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι αβέβαια, σε μια εποχή που ότι μας συμβαίνει φοβόμαστε να το απολαύσουμε, είμαστε σε μια κατάσταση που καλούμαστε να προσέχουμε εμάς και τους γύρω μας.

  Καλούμαστε να μην αγκαλιάζουμε τους γονείς μας ή τους πιο ευάλωτους, να μην τους πλησιάζουμε καν, ποσό ψυχοφθόρο είναι αυτό; ποσό έξω από τα νερά μας; Και μάλιστα όλο αυτό συμβαίνει για κάτι που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, δεν μπορούμε να το δούμε με γυμνό μάτι.

  Τα αρνητικά της εποχής πολλά, οικονομικά, ψυχικά, και μας προκαλούν την μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτή την περίοδο. είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που επιδρά στην καθημερινότητα μας που μας προκαλεί ιδιαίτερη δυσφορία.

  Δεν στέκομαι στα αρνητικά, όχι γιατί θέλω να τα κρύψω κάτω από το χαλί και να σας πω ότι “θα” είναι όλα καλά μόλις περάσει η πανδημία, αλλά γιατί ποτέ δεν στάθηκα σε κάτι αρνητικό στην ζωή μου, έχω μάθει να βλέπω το θετικό μέσα στην δυσκολία και το όλο χάος. Δεν είμαι εκτός πραγματικότητας, απλά δεν θα μιζεριάσω ψάχνοντας μια δικαιολογία για να μου απαλύνω, την απραξία.

  Έτσι και αλλιώς όλο αυτό το ‘θα’ είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο, γιατί σε κάνει να σκέφτεσαι, το αύριο και μόνο αυτό και έτσι χάνεις το τώρα, προσμένοντας κάτι να συμβεί ώστε να ζήσεις, αυτό το “θα” λοιπόν σου δημιουργεί μια απραξία. Θα το κάνω αύριο, όλοι το λέμε μέσα σε αυτή την κατάσταση, θα κάνω διατροφή από αύριο και το αύριο δεν φτάνει ποτέ.

  Σε αυτή την κατάσταση όταν νιώθεις ένα αρνητικό συναίσθημα μάθε να το αναγνωρίζεις, να το βλέπεις, να το κοιτάς στα μάτια, να σε ακούς. Βρες για πιο λόγο σου προκαλείται, μην παλεύεις να το διώξεις βίαια, μην το κρύβεις από εσένα, κρύβοντας το απλά το κανείς να μεγαλώνει, χωρίς να το καταλαβαίνεις, και φτάνει σε ένα σημείο που σκάει. Και γίνεται νοσηρό για εσένα κι για τους γύρω σου.

  Είναι μια ευκαιρία να μάθεις, να προστατεύεις εσένα και τους γύρω σου. Τους γύρω σου σεβόμενος τους κανόνες της “υγείας” και εσένα σεβόμενος τους κανόνες της “ψυχικής υγείας”.

  Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η μοναξιά, μπορεί να σε κάνει να χαθείς μέσα στα προβλήματα σου, αλλά μπορεί να σε κάνει και να μάθεις να εξελίσσεις τον εαυτό σου, να μάθεις ποσό ωραίο είναι να έχεις χρόνο για εσένα, ποσό ωραίο είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο, να μάθεις να προσεχείς την γυναίκα σου, τα παιδιά σου, να μάθεις ποσό ωραίο είναι να “σώζεις” τους γύρω σου, γιατί ναι τους σώζεις, εάν δεν μεταφέρεις τον ιό σε αυτούς, πόσο ωραίο είναι να βοηθάς τον διπλανό σου.

  Το να βοηθήσεις για παράδειγμα κάποιον άσχετο με τον κύκλο σου, που το έχει ανάγκη, είναι κάτι που θα κάνει την ψυχή σου να βρίσκεται στα ουράνια, είναι ο ορισμός της ανιδιοτελούς προσφοράς. Σκέψου λοιπόν ποσά άτομα έχουν ανάγκη, γνωρίζοντας την εποχή και το οικονομικό γύρω από αυτήν, δεν θα σου μιλήσω για την προσφορά χρημάτων ή πραγμάτων που έχουν οικονομικό κόστος, αλλά για ένα πράγμα που εσύ έχεις σε αφθονία και κάποιος άλλος δίπλα σου το έχει ανάγκη.

  Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν μια φιάλη αίματος, για να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να ζουν. Το δικό τους σύστημα για κάποιο λόγο, δεν μπορεί να παράξει σε αφθονία αρκετό αίμα για να ζήσουν, ακόμα άτομα που είχαν κάποιο τροχαίο η κάποια εγχείρηση με επιπλοκή, 600000 φιάλες αίματος χρειάζεται τον χρόνο η χώρα μας. Αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν ανάγκη αίματος και σε lockdown, το καλοκαίρι, τον χειμώνα, συνέχεια. Εσένα ο οργανισμός σου παράγει αρκετό αίμα, ώστε να μπορεί να προσφέρει χωρίς να σου κοστίσει κάτι παραπάνω, το μόνο που έχεις να κανείς, είναι να βρεις που γίνεται η κοντινότερη αιμοδοσία στην περιοχή σου και να κλείσεις ένα ραντεβού, πας εκεί και μέσα σε 20’ περίπου, έχεις δώσει μια παράταση ζωής σε κάποιον συνάνθρωπο σου. Τόσο απλό, τόσο υπέροχο. Δεν είναι κίνηση που απαιτεί, χρήματα δεν είναι κίνηση που γίνεται για να σε δουν, είναι κίνηση προσφοράς ζωής.

  Δεν θα μάθεις ποτέ που πήγε το αίμα, ούτε ο αυτός που το χρειάστηκε θα μάθει ποιος είσαι, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι εσύ θα μάθεις να σώζεις ζωές, θα είσαι ένας ¨σούπερ ήρωας¨ για το παιδί σου.

  Υ.Γ. Γίνε ο “υπερήρωας” που έχουν ανάγκη τα παιδιά σου.

  Υ.Γ. 2 Υπομονή και ο κόσμος θα τα καταφέρει.

  Υ.Γ. 3

  Με εκτίμηση,

  Ένας αθλητής που δεν μένει μόνο στο να είναι αθλητής, άλλωστε ο αθλητισμός θα τελειώσει αλλά άνθρωποι θα συνεχίσουμε να είμαστε.

  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.