Γιώργος Αλεξόπουλος: «Η πιο συγκροτημένη ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ο οποίος φόρεσε την φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΝ Sports μίλησε για το πέρασμα του από τις δυο ομάδες αλλά και για το ερχόμενο ντέρμπι.

Διαβάστε όσα δήλωσε στο BN Sports:

– Αλήθεια όμως, πως ζει η πρωτεύουσα ένα τέτοιο ντέρμπι, ήταν η πρώτη ερώτηση προς το Γιώργο Αλεξόπουλο.

 «Είναι ξεχωριστά αυτά τα παιχνίδια. Η αναμονή τους έχει ιδιαίτερη αίγλη και για τους παίκτες αλλά και για τον κόσμο. Η καυτή ατμόσφαιρα, το γεμάτο γήπεδο σε κάνουν να θες να μπεις μέσα και να παίξεις σαν τρελός. Περιμέναμε πως και πως να έρθει η ώρα για έναν τέτοιο αγώνα».

«Παραδοσιακά θυμάμαι πως γίνονταν καλά παιχνίδια Παναθηναϊκού – ΑΕΚ.. Ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά. Δύο ομάδες που τους άρεσε να παίζουν όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο και ανέκαθεν η συνάντησή τους έχει να επιδείξει πολύ ενδιαφέροντα ματς» πρόσθεσε ο παλαίμαχος άσος.

– Υπάρχουν διαφορές σχετικά με την φιλοσοφία και την οργάνωση των δύο ομάδων;

«Ζητήματα δομής και οργάνωσης αλλάζουν από λίγο έως πολύ με την εκάστοτε διοίκηση. Πρόκειται για δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες της πρωτεύουσας, με ένθερμο κόσμο που έχει απαιτήσεις από το αγωνιστικό τμήμα. Είναι δύο σύλλογοι που ο λαός τους ζητάει και καλό ποδόσφαιρο, πέρα από το αποτέλεσμα.

Οι φίλαθλοι αγαπάνε και υποστηρίζουν την ομάδα πάντοτε, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα, πράγμα που είδαμε τα τελευταία χρόνια», ενώ ακόμα πρόσθεσε ότι: «Έχουν κοινά ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Γι’ αυτό έχουμε δει και αρκετούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν μεταγραφή από τον έναν σύλλογο, στον άλλο και τούμπαλιν. Δεν μπορώ να πω πως έχουν μεγάλες διαφορές ούτε ως προς την ποδοσφαιρική κουλτούρα και τη φιλοσοφία».

– Ποια είναι τα συναισθήματα που βιώνεις σε ένα ντέρμπι;

«Είναι πολύ ελκυστικά παιχνίδια για τον ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ ιδιαίτερα ματς. Η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή, ο κόσμος δίνει παλμό. Καταλαβαίνει ο αθλητής ότι μία νίκη σε ντέρμπι δίνει μεγαλύτερη χαρά σε όλο τον οργανισμό, αν και ισοδυναμεί με τρεις πόντους, όσους σε οποιαδήποτε άλλη νίκη. Βαθμολογικά δεν αλλάζει κάτι, είναι θέμα βαρύτητας. Είναι παιχνίδια που μένουν σε όλους».

Αναφορικά με το αποψινό ντέρμπι:

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Από τη μία είναι ο Παναθηναϊκός, που έχει διατηρήσει τον ίδιο προπονητή. Μία ομάδα που δείχνει να εξελίσσεται και να προοδεύει. Γίνεται καλύτερος σε κάθε ματς και αυτό είναι εμφανές. Είναι η πιο συγκροτημένη και στιβαρή ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Και στη δομή του παιχνιδιού. Όλες οι άλλες ομάδες ακόμα ψάχνονται, περιμένουν να προσαρμοστούν οι μεταγραφές τους, βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο».

-Όσον αφορά την ΑΕΚ και τη δυναμική της;

«Έχει καινούργιο προπονητή με έντονη προσωπικότητα, αρκετές νέες μεταγραφές. Υπάρχει ατομική ικανότητα και ποιότητα. Ψάχνεται ακόμα με πρόσωπα και σχηματισμούς αλλά θεωρώ πως θα εμφανιστεί έτοιμη στο ντέρμπι. Στο κομμάτι της συσπείρωσης δείχνει πολύ ισχυρός ο Αλμέιδα και «χτίζει» μία ομάδα πνευματικά και ψυχικά πολύ δυνατή. Θα έχει ενδιαφέρον πως θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι του τεχνικού της στην Ελλάδα».

 «Πιστεύω ότι θα γίνει καλό παιχνίδι. Είναι σημαντικό και για τους δύο, όχι τόσο βαθμολογικά μιας και είναι νωρίς ακόμα αλλά στον τομέα της ψυχολογίας»

-Ποια στοιχεία θα παίξουν το ρόλο τους στην «οικονομία» του αποψινού αγώνα;

«Στα ντέρμπι παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο η προσωπικότητα. Συνεπώς θεωρώ ότι κομβικό σημείο θα είναι οι αλλαγές καθώς και το χρονικό διάστημα που θα επιλέξουν να επέμβουν στην εντεκάδα οι δύο προπονητές. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόσο βάθος στο ρόστερ του, συγκριτικά με την ΑΕΚ που έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο παίκτες σαν τον Άμραμπατ, τον Μάνταλο, τον Γκαρσία, όπως έγινε με τα Γιάννινα.

Το πάθος, η θέληση και η έμφαση στις λεπτομέρειες είναι «σημεία-κλειδιά» ενός τέτοιου αγωνα; Ήταν η ερώτηση οδεύοντας προς το κλείσιμο της συζήτησής μας. «Φυσικά και έχουν τη σημασία τους όμως στέκομαι στην εκκίνηση του αγώνα και στο τελευταίο, χρονικά, τμήμα του. Πως μπαίνει δηλαδή μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και βάζει τους όρους της ή μετά το 65’-70’. Γι’ αυτό τονίζω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό οι παίκτες που θα τελειώσουν παρά θα αρχίσουν ένα ντέρμπι. Και σε αυτό νομίζω πως υπερτερεί η ΑΕΚ. Δεν είναι και μικρό πράγμα εκεί που «σφίγγουν» οι άμυνες να έχεις παίκτες σαν τον Ελίασον ή τον Αμραμπατ να φύγουν στην κόντρα».

-Μπορούν και οι δύο να διεκδικήσουν τον τίτλο;

 «Ναι, γιατί όχι; Έχουν και οι δύο τις ικανότητες και τις δυνατότητες. Έχουν κάνει και κάποιες καλές μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός δυναμώνει, ειδικά αν καλύψει τα κενά του. Η ΑΕΚ έχει τεράστια δυναμική και λόγω γηπέδου αλλά και ατομικής ποιότητας. Πιστεύω έχουν όλα τα φόντα να διεκδικήσουν επί ίσος όροις τον τίτλο».