Γκιεντράιτις: «100% πιο επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή»

Ο Ρόκας Γκιεντράιτις μίλησε στο SDNA.gr για τον Παναθηναϊκό, πλέκοντας το εγκώμιο του αρχηγού του Ιωάννη Παπαπέτρου, αναλύοντας παράλληλα τις σκέψεις του για το αποψινό παιχνίδι, επισημαίνοντας πως οι «πράσινοι» έχουν ταξιδέψει στη Βιτόρια μόνο για τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ακολουθεί το παιχνίδι εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Πώς προετοιμάζεστε για την αναμέτρηση αυτή;

«Εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο πνευματικό κομμάτι. Είχαμε 2 παιχνίδια σε διάστημα 4 ημερών και τώρα τα παιχνίδια έγιναν 3 σε 6 μέρες. Οπότε, πρέπει να έχουμε ενέργεια, πνευματικά να είμαστε σε καλό επίπεδο και να δούμε πώς θα διαβάσουμε τα ατού των αντιπάλων μας».

Ο Παναθηναϊκός μετράει ένα σερί 4 ηττών. Θεωρείς πως είναι πιο επικίνδυνο το παιχνίδι με την υπάρχουσα συνθήκη;

«100% είναι πιο επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή! Θέλουν να κερδίσουν. Θα έρθουν στην έδρα μας και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Ξέρουμε πως έχουν καλή ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έρχονται να παίξουν, έρχονται για να κερδίσουν».

Το ρεκόρ του Παναθηναϊκού είναι στο 2-5. Θεωρείς πως το ρεκόρ είναι ενδεικτικό της εικόνας του;

«Σε αυτή τη φάση της σεζόν, επειδή ακόμα είμαστε στην αρχή και με τον κορωνοϊό να παίζει τα δικά του.. παιχνίδια είναι πολύ δύσκολο να δεις το πραγματικό πρόσωπο μιας ομάδας. Τη μία μέρα μπορεί να έχει 2 απουσίες λόγω κορωνοϊού και την επόμενη αγωνιστική να αλλάξει η εικόνα της με 2 επιστροφές. Όλα αυτά έχουν κάνει αρκετά δύσκολα τα πράγματα σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Κάποιες ομάδες δείχνουν καλά στοιχεία, όμως σε γενικές γραμμές από τον Γενάρη και μετά θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Μετά το πρώτο μισό της σεζόν. Τώρα είναι δύσκολο να πεις κάτι για κάποια ομάδα, διότι είναι φυσιολογικό να χρειάζεται χρόνο».

Στην αναμέτρηση της Fernando Buesa Arena θα κληθείς να μαρκάρεις τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση για σένα;

«Είναι πολύ μεγάλη πρόκριση χωρίς αμφιβολία. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ξέρω τι μπορεί να κάνει, ξέρω την ποιότητά του. Είχαμε βρεθεί στο Adidas Summer Camp και από τότε θυμάμαι πως ήταν δύσκολος αντίπαλος. Πρόκειται για έναν πολύ καλό και έξυπνο παίκτη. Η άμυνα όμως είναι προϊόν ομαδικής προσπάθειας, οπότε θα πρέπει σαν ομάδα να κάνουμε καλή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα. Ξέρουμε πώς να τα καταφέρουμε».