Γκοκσέλ για Τερίμ: «Δούλεψε σκληρά και έρχεται να κάνει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό»

  Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή τον Φατίχ Τερίμ και το Prasinoforos.gr επικοινώνησε με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Μουσταφά Γκοκσέλ, για να αλιεύσει πληροφορίες.

  Νέα εποχή στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, μιας και εδώ και λίγες ώρες ο Φατίχ Τερίμ είναι ο διάδοχος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

  Μια προσωπική απόφαση του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ιωάννη Αλαφούζου, η οποία ξάφνιασε τους άπαντες. Άλλοι εξοργίστηκαν και άλλοι χάρηκαν με την απομάκρυνση Γιοβάνοβιτς.

  Με αφορμή την έλευση Τερίμ στον Παναθηναϊκό, το «PFS» και ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος ήρθαν σε επικοινωνία με τον Τούρκο δημοσιογράφο του «TVNET», Μουσταφά Γκοκσέλ, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τον νέο τεχνικό των «πρασίνων».

  Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

  -Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τερίμ ως άνθρωπο και προπονητή;

  «Ο Φατίχ Τερίμ είναι ένας κυρίαρχος χαρακτήρας. Ένας προπονητής που άλλαξε τελείως την ατμόσφαιρα στον τόπο του. Είναι ένας προπονητής που έχει στόχους και θέλει πάντα να είναι στην κορυφή. Αν και είναι 70 ετών, η επιθυμία του να εργαστεί δεν σταμάτησε ποτέ. Η τακτική προσέγγιση του Φατίχ Τερίμ μοιάζει επίσης πολύ με τον χαρακτήρα του. Ένας προπονητής που σκέφτεται την επίθεση. Στις ομάδες του, ο Φατίχ Τερίμ θέλει να έχει την μπάλα, να πατούν οι παίκτες του σε όλο το γήπεδο και να σκέφτονται συνεχώς να σκοράρουν. Η τεταμένη ατμόσφαιρα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον Φατίχ Τερίμ. Υπό αυτή την έννοια, η κούρσα του πρωταθλήματος στο ελληνικό πρωτάθλημα θα τον αναδείξει. Ο Φατίχ Τερίμ είναι πολύ καλός στη διαχείριση των ανθρώπων και έχει επικοινωνιακές δεξιότητες που μπορούν να μετατρέψουν την ατμόσφαιρα υπέρ του.»

  Ανατροπή στην υπόθεση του Σουκρού Χανεντάρ!

  -Ποια είναι η γνώμη των Τούρκων οπαδών για τον Τερίμ;

  «Ο Φατίχ Τερίμ θεωρείται θρύλος του ποδοσφαίρου στην Τουρκία. Οι οπαδοί της Γαλατασαράι τον αγαπούν πολύ. Το γεγονός ότι ο επιτυχημένος προπονητής θα προπονήσει ξανά ομάδα έκανε πολύ χαρούμενους τους φιλάθλους της Γαλατασαράι. Για το λόγο αυτό, δεύτερη ομάδα των οπαδών της Γαλατασαράι στην Τουρκία θα είναι ο Παναθηναϊκός.»

  -Ποια είναι η προπονητική του προσέγγιση και ποιο το αγαπημένο του σχήμα;

  «Ο Φατίχ Τερίμ είναι ένας προπονητής που αγαπά την επίθεση. Οι ομάδες που προπονεί ασκούν πίεση σε όλο το γήπεδο. Προσπαθεί να κυριαρχήσει στην αντίπαλη ομάδα στους εντός έδρας αγώνες. Μελετά τι θέλει να παίξει εκείνος, και όχι πώς παίζει ο αντίπαλός του. Ο Φατίχ Τερίμ, εκτός από τις τακτικές του γνώσεις, είναι εξαιρετικός στο να δημιουργεί κίνητρο. Προσπαθεί να πάρει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα από τους παίκτες του, με τις ομιλίες που κάνει πριν τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να παρακολουθήσουν θετικές ιστορικές επιστροφές σε κάποια ματς.

  Ο σχηματισμός που χρησιμοποιεί γενικά ο Φατίχ Τερίμ είναι 4-2-3-1. Ο προπονητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον σχηματισμό 4-4-2 σε ορισμένα ματς.»

  -Ο Τερίμ είναι στα 70 του χρόνια. Πιστεύεις ότι έχει ακόμα πράγματα να δώσει στο ποδόσφαιρο;

  «Όταν βλέπεις τον Φατίχ Τερίμ, δεν πιστεύεις ότι είναι 70 ετών. Έχει ακόμα μεγάλο χάρισμα. Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Τερίμ δεν εγκατέλειψε ποτέ το ποδόσφαιρο. Ο έμπειρος προπονητής σε παλαιότερη συνέντευξή του είπε ότι παρακολουθεί συνεχώς τους αγώνες. Την τελευταία περίοδο που εργαζόταν στη Γαλατασαράι, ανακάλυψε τον Μουσταφά Μοχάμεντ σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν στο Αιγυπτιακό πρωτάθλημα και ζήτησε να τον παρακολουθήσουν. Είναι ένας σπουδαίος χαρακτήρας για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάζεται τον αποκαλούν «πατέρα».»

  -Πώς βλέπουν οι Τούρκοι φίλαθλοι το ελληνικό πρωτάθλημα;

  «Οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Τουρκία δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η δουλειά του Φατίχ Τερίμ στην Ελλάδα θα το αλλάξει αυτό. Ήδη όλοι αναρωτιούνται σε ποιο κανάλι μπορούν να δουν τους αγώνες του Παναθηναϊκού. Να είστε σίγουροι ότι πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι στην Τουρκία βλέπουν πλέον τον Παναθηναϊκό σαν δική τους ομάδα.»

  -Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον Τούρκους προπονητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ένα σχόλιο για αυτό.

  «Η επιλογή του Παναθηναϊκού για Τούρκο προπονητή τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο χαιρετήθηκε στην Τουρκία. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύτιμη και για τη βελτίωση των τουρκοελληνικών σχέσεων. Ο Εργκίν Αταμάν και ο Φατίχ Τερίμ είναι γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού της Τουρκίας. Το γεγονός ότι και οι δύο άνθρωποι θα εργαστούν στην Ελλάδα θα φέρει τους ανθρώπους των δύο χωρών πιο κοντά.»

  -Στην Τουρκία τον αποκαλούν «Αυτοκράτορα». Πιστεύεις ότι μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση τίτλων;

  «Ο λόγος που τον αποκαλούν αυτοκράτορα είναι επειδή είναι αληθινός ηγέτης. Υπήρχαν πολλά προβλήματα την περίοδο που δούλευε στη Γαλατασαράι. Ήταν ο άνθρωπος που πάντα έλυνε αυτά τα προβλήματα. Μερικές φορές έκανε δηλώσεις σαν πρόεδρος συλλόγου. Δεν είναι απλώς προπονητής. Ο Τερίμ είναι επίσης ένας αυτοκράτορας που έγινε το σύμβολο της κοινότητάς του. Δεν θα εκπλήσσονταν οι Τούρκοι αν ο Φατίχ Τερίμ έκανε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή. Γιατί αυτό είναι κάτι που έχει συνηθίσει ο Φατίχ Τερίμ.»

  -Πώς αντιλήφθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ την απόλυση του Γιοβάνοβιτς και την πρόσληψη του Τερίμ στον Παναθηναϊκό;

  «Οι Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, εξεπλάγησαν από αυτή την απόφαση. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στην κούρσα του τίτλου. Ωστόσο, μετά από κάποιες πληροφορίες από την Ελλάδα, μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί προσέλαβε τον Τερίμ. Οι εμπειρίες του Φατίχ Τερίμ ταιριάζουν με τις επιθυμίες του Παναθηναϊκού. Εάν στοχεύετε στη κατάκτηση του πρωτάθληματος και θέλετε να είστε πιο αποτελεσματικοί στην Ευρώπη, πρέπει να πω ότι ο Fatih Terim είναι το σωστό όνομα.»

  -Μάθαμε ότι ο Τερίμ συμφώνησε να έρθει στον Παναθηναϊκό μαζί με τρεις μεταγραφές αξίας 3 εκατομμυρίων η κάθε μία. Ισχύει αυτό και αν ναι για ποιες θέσεις προορίζονται;

  «Από όσο γνωρίζω τον Φατίχ Τερίμ, μπορώ να πώ ότι δούλευε μέρα νύχτα για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Με την ομάδα του ανέλυσε το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές που θέλει να πάρει μεταγραφή ο Φατίχ Τερίμ είναι ξεκάθαροι. Ο Τερίμ είπε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ότι αυτοί οι παίκτες πρέπει να έρθουν στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή αυτών των παικτών.

  Ο Φατίχ Τερίμ είπε: «Αν θέλετε το πρωτάθλημα, πρέπει να αγοράσουμε αυτούς τους παίκτες.»

  -Είδαμε ένα δημοσίευμά σας που λέει ότι ο Ατζούν Ιλιτζάλι ενδιαφέρεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναθηναϊκού. Ένα σχόλιο για αυτή την είδηση;

  «Ο Ατζούν Ιλιτζαλί είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού καναλιού που αγαπά πολύ τον Τερίμ. Επίσης, πολύ καλές είναι και οι σχέσεις του Ατζούν με την Ελλάδα. Ο Ατζούν Ιλιτζάλι εχει επίσης τα δικαιώματα μετάδοσης πολλών αγώνων στην Τουρκία. Είναι πολύ φυσιολογικό για τον Παναθηναϊκό να θέλει να μεταδώσει τους αγώνες του μετά την άφιξη του Φατίχ Τερίμ στην Ελλάδα. Σίγουρα θα πάρει τα δικαιώματα για αυτό»

  -Κλείνοντας, υπάρχει κάποιος παίκτης που ο Τερίμ θα θέλει να φέρει στον Παναθηναϊκό από την πρώτη μέρα;

  «Ο Φατίχ Τερίμ ήθελε να μεταγράψει τον Γκέντσον Φερνάντες την τελευταία θητεία της Γαλατασαράι, αλλά η διοίκηση της Γαλατασαράι δεν μπόρεσε να κάνει αυτή τη μεταγραφή. Τότε η Μπεσίκτας πήρε μεταγραφή στον Γκέντσον Φερνάντες. Για αυτόν τον λόγο, μπορούμε να μαντέψουμε ότι ο Φατίχ Τερίμ μπορεί να έχει ως πρώτο στόχο τον Γκέντσον Φερνάντες.

  Επιπλέον, στο ραντάρ του Φατίχ Τερίμ βρίσκεται και ο Μπακασέτας, ο οποίος θέλει να φύγει από την Τραμπζονσπόρ και του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν.»

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια