Γόντικας: «Στόχος η 4αδα – Μεταγραφή μόνο αν πρέπει και έχουμε τα χρήματα»

Ο Δημήτρης Γόντικας, πρώην βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού και πρώην πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ την περίοδο 2011 – 2013 μίλησε στο soccerplus.gr σχετικά με την εμπλοκή του στον Ερασιτέχνη, για το πόσο ανταγωνιστική είναι η ομάδα βόλεϊ και τέλος φάνηκε επιφυλακτικός σχετικά με κάποια πιθανή χορηγία στον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα soccerplus.gr:

Αληθεύει η ενασχόληση σας με το τμήμα του βόλεϊ;

Ναι είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Δημήτρη τον Ανδρεόπουλο, ως μέλος της διοικούσας επιτροπής.

Πέρα από την σχέση που έχετε με τον προπονητή της ομάδας, την απόφαση σας να ασχοληθείτε ξανά με το βόλεϊ του Παναθηναϊκού επηρέασε και η επιτυχία του τμήματος καθώς και ο κόσμος που έσπευσε να στηρίξει εμπράκτως αυτή την προσπάθεια με το να γίνει μέλος;

Σίγουρα, αλλά αυτό που επηρέασε κυρίως είναι η προσωπική σχέση που έχω εγώ με τον Δημήτρη, ενημερωνόμουνα και μιλούσα και τον χειμώνα έτσι κι’ αλλιώς σε σχέση με την ομάδα και την πορεία της και απλώς είπαμε το καλοκαίρι αυτό να το κάνουμε σε μια πιο σταθερή βάση.

Έχετε κατά νου να φέρετε κάποιες χορηγίες στο τμήμα που θα αποφέρουν μια επιπλέον οικονομική σταθερότητα;

Είναι πολύ νωρίς να πω κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον αυτή τη στιγμή με αυτή την επιδημιολογική συγκυρία. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα από αυτή την άποψη, θα κάνουμε ότι μπορούμε αλλά ας μην έχουμε πολλές ελπίδες.

Υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα κυλίσει η χρονιά η επόμενη χρονιά δεδομένου ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά;

Ασφαλώς και υπάρχει ένας προβληματισμός γιατί εδώ δεν ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε κόσμο στις εξέδρες, δεν ξέρουμε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και επίσης όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν ισχυροποιηθεί πολύ την φετινή χρονιά. Τουλάχιστον στα χαρτιά, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο ο Ολυμπιακός αλλά και ο Φοίνικας Σύρου, εμφανίζονται να έχουν καλύτερο ρόστερ από μας. Νομίζω ότι οι στόχοι πρέπει να παραμείνουν ίδιοι με πέρυσι, είσοδο στην τετράδα και από κει και πέρα ότι καλύτερο προκύψει.

Με δεδομένο ότι όλοι οι βασικοί παίκτες με μοναδική εξαίρεση τον Ζήση που αντικαταστάθηκε από τον Στεφάνου, έχουν ανανεώσει, υπάρχει σκέψη για κάποια περαιτέρω ενίσχυση στο τμήμα βόλεϊ έτσι ώστε η ομάδα να γίνει ανταγωνιστικότερη;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όχι. Βέβαια θα το ξαναδούμε αυτό. Αν κριθεί απαραίτητο και αν υπάρχουν και οι απαιτούμενοι πόροι. Με αυτές τις δυο μεγάλες προϋποθέσεις.

Σκοπεύετε να αιτηθείτε να υπάρχει ένα έστω μικρό ποσοστό παρουσίας κόσμου στις κερκίδες ανά αγώνα;

Όλα αυτά είναι πολύ νωρίς για να απαντηθούν, εάν δεν ξεκαθαρίσουν οι αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση της κρίσης. Έχουν κλείσει 14 περιοχές της Ελλάδας και έχουν περιορίσει το ωράριο τους. Αύριο μπορεί να γίνει κάτι άλλο και μεθαύριο κάτι πιο ρηξικέλευθο, επομένως δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κουβέντα μέχρι να ξέρουμε σε ποια φάση της πανδημίας βρισκόμαστε.