Γκουντάιτις: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα»

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Λιθουανός σέντερ:

Για τη διπλή εβδομάδα της Euroleague: «Στο μυαλό μας είναι μόνο το πρώτο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τι μπορώ να πω για αυτή την ομάδα. Διαθέτει στο ρόστερ της εξαιρετικούς παίκτες που είναι πολλά χρόνια μαζί. Πρέπει να παρουσιαστούμε με τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης και στα 40 λεπτά του αγώνα διότι οποιαδήποτε δική αδράνεια μπορούν να την τιμωρήσουν. Νομίζω πως η συγκέντρωση είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να έχουμε προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ αλλά και τον ρυθμό του παιχνιδιού, διότι η Ρεάλ είναι μια ομάδα της αρέσει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να παίρνει εύκολους πόντους. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στα ριμπάουντ απέναντι στα μεγάλα κορμιά και την αθλητικότητα που διαθέτουν».

Για το τι θα πρέπει να κρατήσουν οι «πράσινοι» από το ματς με τη Ζαλγκίρις: «Τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα προφανώς. Τα πρώτα 20 λεπτά θα πρέπει να τα ξεχάσουμε εντελώς. Η παρουσία μας στο δεύτερο ημίχρονο του θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον». 

Για το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις τον Έντι Ταβάρες: «Είναι από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη και είναι πάντα δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας».