Η άδεια λειτουργίας της Λεωφόρου λήγει και φέρνει έξτρα πίεση για τη Διπλή Ανάπλαση

  Τον Ιούνιο του 2021 λήγει η άδεια λειτουργίας του «Απόστολος Νικολαϊδης», κάτι που δημιουργεί μία έξτρα πίεση για την επίσπευση της Διπλής Ανάπλασης.

  Οι επιπτώσεις που έχει στην οικονομία ο κορωνοϊος, με την απώλεια εσόδων και την μείωση του μπάτζετ δεν επιτρέπουν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός να χρηματοδοτήσει τις εργασίες για την επιστροφή στο γήπεδο της Λεωφόρου. Όπως γράφει η «Live Sport», η ιστορική έδρα του «τριφυλλιού» δεν έχει έλλειμμα στατικότητας.

  Την προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός την εγκατάσταση, το καλοκαίρι του 2013 είχαν πραγματοποιηθεί εκτεταμένα έργα αντιστήριξης, τα οποία σταθεροποιούν το κτίσμα για τουλάχιστον μια δεκαετία. Το ζητούμενο ήταν η λειτουργικότητα του γηπέδου, ώστε να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές για τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

  Κατά την διάρκεια του χειμώνα οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου διερρεύνησαν την προοπτική να επιστρέψει η ομάδα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» την επόμενη σεζόν. Στην έρευνά τους συνέτεξαν και έναν πρώτο λογαριασμό για το κόστος αποκατάστασης της χρηστικότητας του γηπέδου με το νούμερο να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

  Πριν τον κορωνοϊό ο Αλαφούζος αντιλαμβανόταν την ισχύ που θα έδινε η έδρα στην ομάδα, τα οικονομικά είχαν εξυγιανθεί και σκεφτόταν σοβαρά να δώσει την έγκριση για επιστροφή. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν γνωστή με την έλευση του κορωνοϊου που άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα.

  Πάντως, υπάρχει και άλλη μια παράμετρος που έλαβαν υπόψη τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και έχει να κάνει με την άδεια λειτουργίας του γηπέδου που λήγει τον Ιούνιο του 2021. Η άδεια λειτουργίας της Λεωφόρου παρατάθηκε με νομοθετική παρέμβαση το 2014 και ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί νέα παράταση είναι και πάλι με την ψήφιση νέου νόμου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί η Λεωφόρος μετά τον Ιούνιο του 2021. Άρα η ΠΑΕ θα ξόδευε ένα σημαντικό ποσό για ένα εγχείρημα που θα είχε ορίζοντα ενός έτους, κάτι που κρίθηκε ασύμφορο.

  Η επικείμενη λήξη της άδεια λειτουργία του «Απόστολος Νικολαϊδης» τον Ιούνιο του 2021 δημιουργεί μια έξτρα πίεση για επίσπευση της Διπλής Ανάπλασης. Δεν υφίσταται άμεση σχέση ανάμεσα στο ένα ζήτημα και στο άλλο, αλλά με την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού να μην έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το γηπεδικό του πρόβλημα.

  Πηγή: sdna.gr

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Translate »