Η Ευρώπη δεν επηρεάζει το μπάτζετ της νέας σεζόν

Τέσσερα παιχνίδια έχουν απομείνει για το τέλος της φετινής σεζόν, στα οποία ο Παναθηναϊκός παλεύει για να πάρει μια θέση στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» κοιτάζουν και το μέλλον μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι.

Μπήκε πλέον ο Μάιος και ενόψει καλοκαιριού όλοι σκέφτονται την επόμενη μέρα. Είναι γεγονός πως πολλές από τις μεταγραφικές κινήσεις θα εξαρτηθούν από τις πωλήσεις που θα γίνουν, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς ώστε να γνωρίζουν ποιοί δε θα συνεχίσουν στην ομάδα ώστε να ψάξουν τον αντικαταστάτη τους.

Παρ’ όλα αυτά, μια πιθανή συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Conference League δε δείχνει να επηρεάζει το μπάτζετ της νέας σεζόν. Η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει για το μπάτζετ της νέας χρονιάς είναι κοντά στα 9.000.000, όμως ο σχεδιασμός δεν θα βασιστεί μόνο πάνω σε αυτό.

Το Conference League είναι μια νέα διοργάνωση που δε θα έχει πολύ σημαντικά έσοδα για την εκάστοτε ομάδα. Τα ποσά τα οποία θα εισπράξουν οι «πράσινοι» δεν θα είναι αρκετά ώστε να «επενδύσουν» πάνω σε αυτά.

Ακόμα, η UEFA δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσα χρήματα θα δώσει σε αυτή τη νεοσύστατη διοργάνωση. Υπάρχουν όμως δύο σενάρια. Το πρώτο είναι πως θα δοθεί το 50% του Europa League, ενώ το δεύτερο κάνει λόγο για το 70% των εσόδων του Europa League.

Συνεπώς, πρόκειται για ποσά που δεν αλλάζουν δραματικά την κατάσταση αν τελικά ο Παναθηναϊκός κάνει την έξοδο στην Ευρώπη.