Η head to head σύγκριση των δύο «αιωνίων» (pics)

Την ερχόμενη Κυριακή (6/11 19:30) στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πρόκειται να γίνει ένα ακόμα ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και το Prasinoforos.gr, σάς αναλύει  συγκριτικά τα στατιστικά των δυο ομάδων στις 10 πρώτες αγωνιστικές.

Στον Βαθμολογικό πίνακα βλέπουμε τον Παναθηναϊκό σαφώς πρώτο με το απόλυτο των 30 βαθμών, ενώ τον Ολυμπιακό στην 3η θέση και με 20 βαθμούς, καθώς έχει ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ (1 – 2) και τον Άρη (2 – 1), ενώ οι δυο ισοπαλίες με ΝΠΣ Βόλο (1 – 1 ) και Αστέρα Τρίπολης (0 – 0), του κόστισαν άλλους 4 βαθμούς αφήνοντας τον στο -10 από την κορυφή.

Η βαθμολογία στις 10 πρώτες αγωνιστικές

Στην επιθετική γραμμή το «Τριφύλλι» κατέχει και εδώ τα πρωτεία καθώς έχει βρει δίκτυα 20 φορές (μ.ο. 2 γκολ ανά παιχνίδι), ενώ ο Ολυμπιακός με 16 γκολ σε 10 ματς (μ.ο. 1,6 γκολ ανά παιχνίδι) βρίσκεται στην 4ή θέση της σχετικής λίστας.

Τα γκολ που έχει πετύχει η κάθε ομάδα.

Στο αμυντικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει αρκετά καλή αμυντική λειτουργία δεχόμενος μόλις 3 τέρματα (0,3 γκολ ανά παιχνίδι), τα λιγότερα που έχει δεχθεί ομάδα φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός με 7 γκολ παθητικό (0,7 γκολ ανά παιχνίδι) βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής κατάταξης.

«Η επιθετική παραγωγή των δυο ομάδων»

Σε πιο ιδιαίτερα στατιστικά στο επιθετικό κομμάτι ο μεν Παναθηναϊκός κάνει 0,178 γκολ  (2η θέση) ανά τελική προσπάθεια, ενώ ο Ολυμπιακός σκοράρει 0,126 γκολ (5η θέση) ανά τελική προσπάθεια.

Τα γκολ ανά τελικές προσπάθειες.

Συγκεντρωτικά, ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει 112 τελικές προσπάθειες (εκ των οποίων 61 σουτ εντός περιοχής και 31 εκτός αυτής), ενώ ο Ολυμπιακός έχει παράξει  συνολικά 127 τελικές προσπάθειες (με 63 σουτ εντός περιοχής και 39 εκτός αυτής.

Συνολικές τελικές προσπάθειες.

Σουτ εντός περιοχής.

Σουτ εκτός περιοχής.

Τέλος, αναφορικά με την παραγωγή γκολ από τα 20 γκολ του «Τριφυλλιού» τα 8 έχουν προκύψει έπειτα από τελική πάσα συμπαίκτη (assist), ενώ στα 16 γκολ του Ολυμπιακού στα 12 έχει προηγηθεί τελική πάσα.

Οι ασισστ.

«Στατιστικά στη ροή αγώνα»

Σε άλλα στατιστικά, όπως αυτά παρουσιάζονται στο επίσημο site της Super League, o γηπεδούχος Παναθηναϊκός συνολικά στο πρωτάθλημα έχει κάνει 430 πάσες (7η θέση), ενώ ο «αιώνιος» του αντίπαλος έχει 579 μεταβιβάσεις (2η θέση).

Οι συνολικές πάσες των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Στα λάθη στην ροή του παιχνιδιού βρίσκουμε τον Παναθηναϊκό αρκετά «χαμηλά», μόλις 12ο, με 384 λάθη, ενώ η ομάδα του Πειραιά έχει 429 λάθη που την «πλασάρει» στην 7η θέση της σχετικής λίστας.

Τα συνολικά λάθη των ομάδων.

«Ο πειθαρχικός έλεγχος στις δύο ομάδες»

Στις 10 πρώτες αυτές αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει από τους αντιπάλους του συνολικά 154 φάουλ που τον φέρνονυν 2ο στη σχετική λίστα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόνο 116(!) και βρίσκεται μόνο πάνω από τον τελευταίο ΟΦΗ (110).

Φάουλ υπερ.

Στον αντίποδα και στις παραβάσεις που έχουν διαπράξει οι δυο μονομάχοι, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει 134 φάουλ στους αντιπάλους του και βρίσκεται 11ος, ενώ ο Ολυμπιακός με 129 διαπραγμένα φάουλ βρίσκεται μια θέση πιο κάτω.

Τα φάουλ κατά.

Αναφορικά με τις κάρτες που δέχονται οι δύο ομάδες, αν το πρωτάθλημα κρίνονταν από αυτές, θα πάλευαν για την παραμονή τους. Αυτό διότι, ο Παναθηναϊκός έχει «δει» την κίτρινη κάρτα του διαιτητή 15 φορές (13ος), ενώ ο Ολυμπιακός έχει «κιτρινιστεί» μόλις 8 φορές, ενώ δεν έχουν και οι δύο καμία κόκκινη κάρτα.

Οι κίτρινες κάρτες.
Οι κόκκινες κάρτες.